Vanzarile de CD-uri si vinyl-uri scad amenintator - cresc platformele digitale

23 Aprilie 2009 Saint BeatFactor

Vanzarile de CD-uri si vinyl-uri scad amenintator - cresc platformele digitale
TAGS:
CD  vinyl  digital 

Vanzarile de CD-uri si vinyl-uri au scazut in anul 2008 in intreaga lume, cu peste 8 procente si au ajuns la valoarea de 18,42 miliarde de dolari, conform statisticilor IPFI, relateaza agentia de presa Reuters.

Industria de specialitate se regaseste in aceasta perioada de declin inca de acum cativa ani, datorita cresterii masive a pietei digitale si a utilizatorilor care prefera MP3-urile si alte dispozitive, dar si a pirateriei care a atins cote maxime in 2008.

Piata din Statele Unite a inregistrat anul trecut o scadere de peste 19 procente, iar in Europa s-a inregistrat o scadere de circa 6 procente. Si in America de Sud vanzarea CD-urilor a scazut cu 5 procente, doar in Asia fiind inregistrata o crestere de 1%.

Pe de alta parte, platformele digitale care dispun de servicii precum download, mobile music, online subscription si streaming au inregistrat o crestere de 24%, aproximativ 3,78 miliarde de dolari. Cea mai puternica piata digitala ramane cea din Statele Unite, unde cresterea a fost in 2008 de 16,5 procente, mai exact 1,78 miliarde de dolari.


Popup detector