Vali Barbulescu acuza evenimentul Nights.ro Awards 2009

04 Martie 2009 Beat Factor BeatFactor

DJ-ul roman Vali Barbulescu a fost descalificat la Nights.ro Awards, de la categoria "Cel mai bun DJ roman" pe motiv ca a fraudat voturile. Barbulescu se apara, acuzand evenimentul Nights.ro Awards de lipsa de transparenta. Cine are dreptate?

"Aceasta "tentativa de frauda" nu este fondata atata timp cat respectivele voturi nu au fost inregistrate de pe IP-ul meu. In al doilea rand daca as fi avut aceasta dorinta/putere as fi introdus 20k de voturi pentru Eftimie sau pentru oricare alt DJ in ideea de a-l descalifica. Mai mult decat atat, clasamentul final nu rezulta in urma unei gestionari a voturilor in mod transparent. Nu exista dovada celorlalte voturi "valide" asa cum nu exista dovada voturilor mele "frauduloase". Au venit pur si simplu cu o lista de DJ cu voturile aferente...", spune Vali Barbulescu.

"Vali Barbulescu, nominalizat la categoria "cel mai bun DJ roman", a primit in cele 40 de zile de votare, aproximativ 4200 voturi, dintre care mai mult de 4000 in perioada 27 - 30 ianuarie 2009, la intervale de cateva secunde si cu adrese de e-mail fabricate sau chiar inexistente. Sistemul de votare a fost abuzat in decursul celor 3 zile cu un script dedicat, pana cand s-a intervenit de catre administrator in doua etape, pentru a opri aceasta frauda. Voturile exprimate in favoarea lui Vali Barbulescu le gasiti AICI. Procesul de numarare a voturilor s-a desfasurat cu participarea reprezentantilor din partea principalelor brand-uri din industrie, care au fost prezenti, au luat act de validitatea rezultatelor si au decis in unanimitate ca Vali Barbulescu ar trebui exclus din clasamentul final", spune Nights.ro.

In replica, Barbulescu acuza Nights.ro Awards de "lipsa de transparenta". "Acesti oameni care au votat si care acum isi regasesc adresa personala de e-mail intr-o lista publica, vor reactiona, asemenea mie, cu scarba la actiunea voastra. In plus, acea lista poate fi editata in orice moment. Asa nu se numeste transparenta. Ar fi fost intr-adevar un clasament corect si transparent daca rezultatele ar fi fost afisate in timp real, astfel incat orice persoana care voteaza sa isi poata vedea instant optiunea inregistrata. Voi nu ati facut decat sa veniti cu o lista de DJ cu niste cifre aferente. In alta ordine de idei, perioada mentionata de voi in care s-au inregistrat acele voturi coincide cu perioada in care eu am spus in direct la postul de radio unde lucrez despre acest concurs! Daca veti scoate din acea lista voturile pe care voi le-ati insemnat drept frauda, si apoi veti numara pe cele ramase veti avea o surpriza ! Nmarul lor depaseste cu mult pe cel al voturilor castigatorului ! Chiar daca ar fi fost vorba despre o incercare de frauda, ati fi putut scoate din calcul acele voturi si sa le considerati pe celelalte ! Avand in vedere ca acele voturi nu corespund IP-ului meu personal, nu aveam de ce sa fiu descalificat ! Este o carenta a sistemului
vostru de votare !"
.


Vezi poze de la Kenny Larkin @ Kristal Club (Nights.ro Awards) AICI!


Popup detector