Vali Barbulescu: 'Traim intr-o era digitala'

13 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Indiferent ca e vorba de fotografie, video sau muzica, DJ-ul roman Vali Barbulescu este adeptul tehnologiei digitale. Intr-un interviu acordat postului de radio Vibe FM, Barbulescu isi argumenteaza optiunea.

"Mi s-a intamplat sa termin un remix, la hotel, cu 2 ore inainte de gig si sa il pot da spre test pressing in aceeasi seara. Este mult mai facil. Putem vorbi si de un "trend" in ceea ce priveste acest format. Multe dintre magazinele de muzica online ofera anumite piese/remixuri exclusiv in format digital", spune Vali Barbulescu pentru Vibe FM.

DJ-ul roman vede utilizarea vinilurilor astazi ca pe un lucru destul de incomod. "mi aduc aminte ca acum cativa ani ma caram la gig-uri cu doua case-uri de discuri, plus 2 Technics SL-1200 si imi era foarte greu. Pentru mine nu era o problema majora costul discurilor, cat faptul ca eram frustrat de situatia in care eu pregateam anumite piese pentru set si in warm-up le mixa DJ-ul rezident, luate moca de pe odc."

Astazi, setup-ul de DJ al lui Vali Barbulescu contine: Ableton Live 7 pe un MacBook Pro, un midi controller midi Trigger Finger de la M-audio, un mixer Ecler EVO4, un Roland SPD-S si un Korg Mini KP.


Popup detector