VIDEO: Animal Farm cu Kenny Larkin

30 Ianuarie 2012 Beat Factor BeatFactor

DJ-ul si producatorul american Kenny Larkin vorbeste procesul de creatie al muzicii sale, viata sa ca DJ si ce presupune statutul de legenda in spatiul global al muzicii electronice.


Interviul a fost luat in Glasgow, cu ocazia gig-ului lui Kenny Larkin din Sub Club, de catre cei de la EQ Tv. Kenny Larkin s-a nascut in Detroit si este unul dintre artistii inovatori ai celui de-al doilea val de producatori si DJ ai stilului Detroit-techno.


Si-a inceput cariera muzicala in 1990, atras de muzica mixata in cluburi legendare din Detroit cum ar fi Music Institute, The Shelter, The Majestic Theatre si The City Club. In 1992 a fondat propriul sau label, Art Of Dance iar in 1994 Larkin si-a conturat sound-ul publicand la Warp Records primul sau album: Azimuth, considerat de presa de specialitate drept unul dintre cele mai bune albume techno al tuturor timpurilor.


A urmat o recunoastere internationala a talentului sau, artistul calatorind in jurul lumii pentru a mixa in cele mai mari cluburi si festivaluri de muzica electronica.


Cel mai recent LP al lui Larkin este Keys, Strings and Tambourines, lansat in 2008 la Planet E. Isi imparte timpul intre spectacolele de stand-up comedy si muzica. El declara ca ii place sa fie considerat si producator si comedian in egala masura si sa nu fie un producator comedian, sau un comedian muzician. Larkin spune despre el cum ca ar fi o persoana sarcastic cinica, care se intampla sa fie si comica.


Kenny Larkin from EQTV.DJ on Vimeo.


Popup detector