Utah Saints mixeaza la scena Selectro in cadrul festivalului Sunwaves 8

29 Iulie 2010 Beat Factor BeatFactor

Pe langa Utah Saints, vor mai urca pe scena Selectro Dylan Rhymes, Suie Paparude, Marika, D-Laid si Mesmer. Evenimentul Sunwaves 8 este programat in data de 14 august, in nordul statiunii Mamaia.


Utah Saints au fost descrisi ca fiind 'prima trupa house de stadion' (de catre Bill Drummond), si asta pentru ca muzica lor este dificil de incadrat intr-un stil anume. Sound-ul lor a fost comparat cu Underworld, Fluke, The KLF, Ministry sau Nine Inch Nails.


Primul succes de top pe care l-au avut, cu single-ul `what can you do for me` (UK #10), `something good` (cel mai mare succes in UK, #4) si `believe me`, hit ce a ajuns pe locul 8 si piese pe care ei le-au descris drept trilogia de sample-uri vocale.


Dupa albumul de debut Utah Saints si inca un nou hit, Ohio, Utah Saints au disparut din peisajul muzical cativa ani, fiind ocupati cu remixuri pentru diversi artisti, cum ar fi Blondie, The Human League, Hawkwind, Simple Minds, James, Annie Lennox, The Osmonds si bineinteles tema filmului Mortal Kombat, din 1995. Au mai lucrat si la alte proiecte, sub numele de Beat Vandals, ulterior dezvoltandu-si propriul club cu bazele in Leeds si Edinburg, SugarBeatClub, deschizand apoi si un nou studio tot in Leeds, impreuna cu bunii prieteni dj si producatori, Riley si Durrant, in 2008.


Piesa "Somethin Good" a celor de la Utah Saints a fost declarata cea mai cantata piesa de la Radio 1 UK in 2008. In alta ordine de idei, artistii din Leeds au primit doua nominalizari la Breakspoll awards in 2009.


17 ani, doua albume lansate, 1.2 milioane de single-uri si 350.000 de albume vandute, au fost in turneu cu U2, Shamen, Prodigy, Moby, Orbital, Joey Beltram, Oliver Ho, Take That, Rage Against The Machine, House Of Pain, Paul Oakenfold, Skinny Puppy, Iggy Pop, Carl Cox, Darren Emerson, Sasha, Digweed, Tim Sheridan, Grooverider, Roni Size, Krafty Kuts, Dave Clarke, Atomic Hooligan, Stanton Warriors, High Contrast, Zane Lowe, Eddy Temple Morris, 2manyDJs, Erol Alkan, Brodinski, Fake Blood, Annie Mac, Herve, Run DMC, Pete Tong, Boys Noize….si lista continua.



Popup detector