Un nou val de muzica electronica din Detroit - producatori cu varsta de 18 ani

15 Iunie 2009 Beat Factor BeatFactor

Daca la noi la 18 ani abia termini liceul si te preocupa bacalaureatul, peste hotare rasare un nou val de pusti talentati. Destinatia - orasul Detroit, gazda DEMF-ului, a majoritatii negrilor care au dat sens muzicii techno si in general, culturii rave underground.


In cadrul unui scurt feature pentru FACT Magazine, tanarul producator din Detroit, Kyle Hall, vorbeste despre noua generatie de producatori. El insusi are doar 18 ani (la 11 ani a invatat sa mixeze de la Raybone Jones iar cativa ani mai tarziu Rick Wilhite akaThree Chairs il introduce in lumea deep house-ului). Ulterior, Kyle se imprieteneste cu Omar S, din partea caruia se bucura de toata atentia (Intr-un mix recent ce poate fi ascultat aici, Omar S a inclus in mare parte doar productii de-ale lui Kyle).


Revenind la interviul pentru FACT, Kyle Hall vorbeste despre cativa producatori de varsta lui sau chiar mai mici. Asadar, The Quran (in varsta de doar 15 ani) adopta un sound similar lui Kyle Hall. Gary Plant (in varsta de 18 ani) face parte din colectivul BSMNT City Anymle Kontrol si a lansat o piesa la Wild Oats (label-ul lui Kyle Hall). The Band Benny Stoofy (cunoscuti astazi ca Lord Scrummage) sunt o trupa de tineri artisti, la care este "anexat" si Erno the Inferno (un alt tanar producator). Kyle mai pomeneste si de Dial 81.



Una din primele piese dance care l-au facut pe Kyle Hall sa considere acest stil de muzica "cool" este legendara "The Bomb" de la The Bucketheads.



Pentru viitorul apropiat, Kyle Hall are deja planuri atat cu label-ul sau (Wild Oats) cat si cu productia muzicala. Ca software foloseste Reaktor 5.


Kyle Hall a realizat recent un mix pentru FACT Magazine ce poate fi descarcat de AICI (linkul va expira dupa trei saptamani). Interviul integral il puteti citi AICI.


Fie ca este deep house, techno, hip hop sau funk, Kyle Hall este cu siguranta o tanara speranta in muzica mai mult sau mai putin electronica) si un exemplu de urmat pentru producatorii up & coming (sau chiar si cei veterani) de astazi.


Popup detector