Un nou release la Local Records: Plurabelle - Money, Blood and Light

03 Decembrie 2012 Beat Factor BeatFactor

Local Records lanseaza luni, 3 decembrie 2012, release-ul numarul 14 semnat de Plurabelle si denumit “Money, Blood and Light”.

La 26 de ani, Alex Bala, cel care se afla in spatele proiectului Plurabelle, este jurnalist la lumina, producator la intuneric, tipul clasic de producator Local, de dormitor, care face muzica fara un background muzical academic si fara un anturaj care sa-i poata da un feedback valabil. Totul este un experiment inceput acum un an si ceva, cu doua clape, un pad, un laptop si multe tutoriale, ca pentru un hobby de autodidact. Deciziile sale muzicale se bazeaza pe simtul estetic, cultivat de copilaria cu Kraftwerk si Tangerine Dream pe benzi de magnetofon. Dar si pe batutul in tobe in trupe adolescentine de rock, pe scene care l-au facut sa prinda gustul pentru concerte. Asa a ajuns sa cante cu sotii Fierbinteanu, pe care-i acompaniaza cu un ritm, cu o clapa.

In dormitor produce soundtrack-uri pentru diverse chestii, dar mai ales pentru carti. Plurabelle este un personaj din romanul „Finnegans Wake”, de James Joyce, titlul primului sau EP, „The streets were paved with pastry” este un vers dintr-o culegere de poezii medievale frantuzesti. Numele astea sunt ciudate, incarcate de nostalgie si naivitate, dar fara a fi plapande, la fel ca si muzica.

Titlul celui de-al doilea EP, „Money, Blood and Light”, scos la Local Records, este un fundal sonor imaginar pentru o scena din romanul „Remainder”, al lui Tom McCarthy. Personajul principal se imbogateste in urma unui accident, dar nu-l mai bucura nimic din ceea ce-i bucura pe oameni, asa ca angajeaza actori si rejoaca scene din viata sa pe care si le aduce aminte pe jumatate, intr-un decor construit cu multi bani. Intr-o scena e prabusit pe asfalt, iar cand ridica ochii, primul lucru pe care-l vede este firma luminoasa „Money, Blood and Light”. Corelarea aceasta cu anumite scene ajuta artistul sa creeze o legatura emotionala cu sound-ul. Astfel ca EP-ul surprinde cautarea personajului dupa bucuria suprema, dar nu este o fuga printr-un neant muzical, ci e foarte unitar si are amprenta stilistica.


Detalii si download gratuit pe localrec.



Popup detector