UPFR licentiaza DJ-ii si prin intermediul ADJPR

21 Martie 2011 Beat Factor BeatFactor

UPFR licentiaza DJ-ii si prin intermediul ADJPR
TAGS:
upfr  DJ 


Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) multumeste DJ-lor pentru interesul crescand de a folosi muzica respectand drepturile de autor si conexe, conform legii.

Pentru a veni in intampinarea DJ-lor persoane fizice, UPFR a incheiat de curand cu ADJPR (Asociatia DJ-lor Profesionisti din Romania) Protocolul de colaborare Nr. 15083/ 2010 in baza caruia licentele specifice DJ-lor emise de UPFR sa poata fi solicitate mai simplu si rapid prin intermediul ADJPR.

Incepand cu 2011, DJ-ii persoane fizice membri ai ADJPR pot sa obtina doua tipuri de licenta UPFR:


- licenta de comunicare publica in scop lucrativ (click aici pentru detalii);

- licenta de reproducere a muzicii in scopul realizarii de copii de lucru, care se poate solicita numai ulterior obtinerii licentei de comunicare publica (click aici pentru detalii).


Prima licenta ofera dreptul de utilizare de catre DJ a muzicii in spatii inchise sau deschise in care are acces publicul, spatii de tip club, discoteca, restaurant etc. Cea de a doua licenta permite DJ-lor sa faca pe hard, CD/DVD, stick de memorie si alte suporturi copii de lucru ale pieselor obtinute in mod legal, astfel incat sa isi poata alcatui un playlist personalizat pentru evenimentele la care participa.

UPFR saluta colaborarea inceputa cu ADJPR si raspunde, si in acest mod, interesului in crestere manifestat de persoanele fizice pasionate de mixarea muzicii pentru licentiere in utilizarea fonogramelor.

DJ-ii persoane fizice pot contacta ADJPR utilizand www.adjpr.ro

Persoanele juridice sau persoanele fizice autorizate pot obtine, in continuare, licentele necesare pentru activitatea de DJ direct de la inspectorii UPFR.


sursa: http://upfr.ro/?page=p&id=256



Popup detector