Twitter face concurenta YouTube cu doua platforme video

25 Mai 2009 Saint BeatFactor

Twitter face concurenta YouTube cu doua platforme video
TAGS:
twitter  youtube 

Twitter a preluat modelul YouTube prin lansarea a doua platforme video online, TwitVid si Twiddeo, care dau posibilitatea utilizatorilor sa posteze fisiere video proprii, informeaza presa britanica.

Pentru a putea publica pe cele doua platforme, doritorii se pot conecta folosind contul de utilizator de pe Twitter si au posibilitatea de a folosi fisiere video de pe calculator, telefonul mobil sau chiar imagini in direct de pe webcam.

Cu toate ca, momentan, Twitter nu poate rivaliza cu YouTube in acest domeniu, mai multe companii au hotarat sa se foloseasca de noua oportunitate pentru a-si promova imaginea. Un exemplu in acest sens este revista Playboy, care a folosit deja TwitVid pentru a posta un clip despre fotografii revistei in care sunt prezentate modelele incepatoare.

Platforma gratuita de micro-blogging Twitter si-a dublat numarul de utilizatori in martie si a devenit, astfel, cea de-a treia retea de socializare online din lume, dupa Facebook si MySpace, potrivit unui studiu realizat de compania de analize web Compete.

Reteaua de socializare Twitter a fost lansata in 2006, iar in prezent aproximativ 14 milioane de utilizatori isi tin aici jurnalul zilnic. In martie 2009, utilizatorii si-au vizitat profilul de 99 de milioane de ori pentru a citi postari tastate de pe telefoane mobile si computere.

Principalul concurent al platformelor de la Twitter, YouTube, a fost creat in februarie 2005 de trei fosti angajati ai companiei PayPal, cu sloganul "Broadcast Yourself". Platforma foloseste tehnologia video Adobe Flash pentru a oferi o mare varietate de produse media, precum filme, videoclipuri, emisiuni TV, scurtmetraje originale si inregistrari facute de amatori.


Sursa: Ziare.com


Popup detector