Turntable in valoare de 24,000 dolari

17 Iunie 2008 Beat Factor BeatFactor

Compania britanica de pick-up-uri, Avid HiFi a scos pe piata ultimul model Acutus in aceasta saptamana, iar pretul unui singur turntable este de 24,000 de dolari. Explicatia este ca acest ultim produs este de 10 ori mai puternic si precis decat oricare altul.

De ce un pick-up ar avea nevoie de atata putere? Avid explica intr-o conferinta de presa. Aceasta putere sporita semnificativ alimenteaza cu o precizie foarte mare, iar timing-ul muzicii ia o cu totul alta perspectiva. Va garantam ca inregistrarile voastre nu au sunat niciodata atat de bine.

Produsul extrem de scump este lansat pe piata la 12 luni dupa ce Sasha a propus ca vanzarea vinyl-urilor sa fie restrictionata doar pentru colectionarii profesionisti. DJ-ul a mai spus ca este falsa afirmatia care spune ca vinyl-urile se aud mai bine decat digital-urile. Desigur daca folositi mp3-uri ieftine de proasta calitate, sau daca faceti muzica pe o placa de sunet proasta, sau pe un mixer slab normal ca se aude prost, dar daca folositi un echipament de calitate superioara si un mixer acceptabil va iesi un sunet excelent. a declarat Sasha pentru Skrufff.

Nici Dave Clarke nu este de acord cu aceasta disputa, pro sau contra. Adapteaza-te si supravietuieste este mesajul evolutieisi asta se poate aplica si in tehnologie. Era vinyl-ului este apusa, nu are nici un viitor la nivel comercial. Ele mai traiesc doar prin Berlin in Germania. In rest sunt istorie deja.

Pionierul techno, Jeff Mills a vorbit acum cativa ani despre vinyl-uri pentru Skrufff si a dat o perspectiva mai toleranta decat britanicul: Este logic sa realizezi ca sunt cateva piese care suna mai bine si sunt mai calde pe vinyl. Totusi pentru mine personal nu este important formatul, atata timp cat DJ-ul poate sa-si faca treaba si oamenilor sa le placa. Sa fiu sincer nu simt nici un atasament fata de vinyl-uri. Le iubesc pentru ca am crescut cu ele, am invatat cu ele, asemenea casetelor, dar nu sunt atasat. declara Mills.



Popup detector