Turneu international Carl Craig sub proiectul 69

24 Mai 2011 Beat Factor BeatFactor

Carl Craig va porni anul acesta intr-un turneu international sub proiectul 69. Artistul american va putea fi vazut in Detroit (in cadrul DEMF), Londra (Filed Day Festival), Frankfurt (in cadrul Merkwuerdiges Verhalten), Paris, Amsterdam (la ADE) si Belgia ( I Love Techno).


Turneul 69 (se pronunta "sase noua") face parte din aniversarea a 20 de ani de existenta a label-ului Planet E, despre care puteti citi si aici.


Carl Craig este urmasul legendelor din Detroit - celebrul trio Atkins - May - Saunderson, contribuind enorm la amplificarea miscarii Detroit in Statele Unite si raspandirea acesteia pe tot globul. "Am facut Planet E din dorinta de libertate. Eram destul de obosit sa ia altii decizii pentru muzica mea, si am vrut sa iau propriile decizii. Asa ca am pornit acest label, si cam asta a fost...", spunea Carl Craig acum cativa ani in cadrul unui interviu exclusiv BF.


69 este unul din variatele proiecte muzicale ale lui Carl Craig (artistul s-a nascut in 1969). Sub acest alias, C2 a lansat si primul EP la Planet E, "4 Jazz Funk Classics", material inspirat din muzica legendarilor Throbbing Gristle.
Piesa "Desire" este considerata si astazi una dintre cele mai bune piese Detroit techno din toate timpurile.Pe langa numeroase EP-uri, 69 a lasat in urma si un album, lansat in 1995 la R&S Records - "The Sound of Music".


Pentru turneul ce urmeaza a incepe la sfarsitul lunii mai, Carl Craig a pregatit o selectie de piese clasice, lansate de-a lungul timpului sub alias-ul 69, precum si un show vizual pe masura.


Popup detector