Tuborg Green Fest Peninsula spune NU plictiselii

15 August 2011 Beat Factor BeatFactor

Programul muzical al celei de a noua editie a unuia din cele mai mare festival din Romania, Tuborg Green Fest Peninsula, este aproape finalizat.


Peste 70 de concerte si petreceri care vor avea loc la eveniment au fost deja anuntate, intre 25 si 28 august, insa organizatorii au mai rezervat cateva suprize publicului. Fanii muzicii electronice vor fi fericiti sa afle ca in a doua zi, pe 26 august, in Freedom Music Arena vine un duo de legenda al trance-ului din Ungaria: Myon & Shane 54, care au reusit sa obtina in cariera un succes de care nici un alt DJ din tara lor nu s-a putut apropia, sa ajunga in DJ Mag Top 100 DJ. In plus, doi dintre favoritii peninsularilor se intorc in spatele pupitrului: Hot X si Igor Do’Urden vor mixa in ultima zi a festivalului.


Totodata, sarbii de la Nevergreen revin la Tuborg Green Fest Peninsula si vor urca pe scena mare chiar inaintea lui Iggy Pop and the Stooges. Cele 12 formatii care castiga dreptul de a participa la festival prin cadrul concursului Talent Stage TuborgSound, desfasurat pe pagina de Facebook, vor completa programul muzical al Tuborg Green Fest Peninsula 2011.


Pe langa concerte si petreceri, Festivalul Tuborg Green Fest Peninsula a pregatit publicului un program diversificat prin activitati sportive, proiectii de filme, trailere, spectacole de teatru si improvizatie, dansuri populare si cursuri de dans, astfel incat plictiseala sa lipseasca cu desavarsire pe malul Muresului. Programele sportive vor include competitii pe echipe sau de sporturi individuale, de la fotbal, poker, stivuit de lazi, pana la moara sau sah, toate in cadrul Borsec Sport Zone. Dintre sporturile extreme am ales din nou bungee-jumping si catapulta, iar amatorii de sporturi nautice pot merge cu caiacul pe Mures, sub stricta supraveghere a salvamarilor. Scaldatul in raul Mures este interzis.


Un concept binecunoscut de arta teatrala – Kulturpart – vine la Tuborg Green Fest Peninsula anul acesta si anume zilnic, o trupa de actori a Comunitatii Creative de Teatru de Strada din Ungaria vor prezenta spectacole, vor invita peninsularii sa joace teatru, sa confectioneze masti si le vor dezvalui din secretele artei dramatice.


Cel mai mare festival de filme de foarte scurt metraj desfasurat in spatiul public, Art by Chance va veni anul acesta pentru prima data in Romania, in exclusivitate la Tuborg Green Fest Peninsula. La nivel international, evenimentul cuprinde 200 de orase si 200.000 de ecrane, iar la cel mai mare festival din Romania vor veni 23 de scurt-metraje cu o durata de 30 de secunde fiecare, ele putand fi vizionate pe ledurile de langa cele patru scene. Conceptul Art by Chance este ca trecatorii sa descopere scurt metrajele, in mod natural, motiv pentru care evenimentul se desfasoara in aeroporturi, statii de metro, restaurante, centre comerciale sau festivaluri. Alaturi de Art By Chance la festival revin filmele Festivalului de Scurt Metraje Alter-Native, precum si prima editie a Peninsulei Dependentilor de Trailere – aici, cei interesati, vor avea parte de un maraton de 3 ore de trailere.


Totodata, alaturi de selectii de filme artistice care vor fi proiectate zilnic la Port.Ro Movie & Dance Tent, pe 28 august va veni, pentru prima oara in Romania, un film de Oscar: Susanne Bier: In a Better World (Intr-o lume mai buna), 2011, 113’ – pelicula ce a obtinut premiul Oscar in 2011 pentru Cel mai bun film strain. Tot la aceasta locatie vor avea loc zilnic cursuri de dans modern si dans popular.


La MIERT PUB, in fiecare dimineata se serveste cafea, prajitura si narghilea, iar pentru cei care se simt incordati exista si posibilitatea unui masaj. Aici au loc o multime de alte activitati in timpul zilei, de la poker, la concurs de fotografii, precum si programul de umor care, in limba romana, va incepe vineri, 26 august si va dura pana duminica, 28 august, incluzand cate un show de stand-up comedy pe zi. Protagonistii vor fi, in ordine cronologica: Tibi Neuronu, Radu Isac si Sorin Parcalab. Nu va lipsi nici la aceasta editie Zona Artei, unde peninsularii isi vor putea face portrete sau caricaturi, tatuaje henna, se pot lasa sa fie pictati pe piele sau isi pot face un masaj relaxant.


Invitatii speciali ai Tuborg Green Fest Peninsula


S-a lansat de curand concursul Festival Starter care da posibilitatea unui norocos castigator sa experimenteze Tuborg Green Fest Peninsula in stil de vedeta. Alaturi de alti 3 prieteni, acesta va fi tratat regeste timp de 4 zile, avand acces direct la vedetele celui mai mare festival din Romania, va beneficia de cazare de lux si multe alte surprize. Pana in acest moment, s-au inscris peste 600 de persoane in concurs, iar tragerea la sorti va avea loc pe 20 august. Detalii pe www.peninsula.ro. Totodata, 109 design-uri extraordinare asteapta like-urile pe pagina de Facebook pentru ca, la final, un design sa fie pus pe tricoul oficial celei de a IX-a editii a festivalului. Castigatorului ii revine tot profitul din vanzari.


Tuborg Green Fest Peninsula are loc intre 25 si 28 august 2011 la Targu Mures, in vecinatatea Complexului de Agrement Weekend, pe malul Muresului.


Biletele pentru Tuborg Green Fest Peninsula au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si pe www.eventim.ro.


Artistii care au confirmat pana acum prezenta la Tuborg Green Fest Peninsula 2011


25 august: Guano Apes, Tankcsapda, Foreign Beggars, K's Choice, Zdob si Zdub, Palotai vs. DJ Vasile, Parno Graszt, R.O.A., Magashegyi Underground, Urma, Stereo Palma, Recycle Bin, Katapult, Kid Chriss


26 august: Kasabian, Danko Jones, Markus Schulz, Andy C, N.O.H.A., Sunnery James & Ryan Marciano, Myon & Shane 54, Belga, Intim Torna Illegal, Tunderground, Grimus, Reality Engine, Les Elephants Bizarres, The MOOoD, Fading Circles


27 august: Iggy & the Stooges, Nevergreen, Chase & Status and MC Rage, Nick Warren, Subscribe, Suie Paparude, Moby Dick, Anima Sound System, Vad Fruttik, Alvin es a mokusok, Luna Amara, Horace Dan D, oranga&Missile, AIM


28 august: Within Temptation, Hammerfall, Gentleman and the Evolution, Dub FX, Tiga, Borgore, Pokolgep, Ganxsta Zolee es a Kartel, Compact, Vunk, Guess Who, Mihai Popoviciu, Toulouse Lautrec, Hot X, Igor Do’Urden.


Popup detector