Trupa Elektro Guzzi revine in Romania

06 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

Joi, 16 februarie, Control si Forumul Cultural Austriac va invita la un live spectaculos marca Elektro Guzzi, seara fiind completata de Rusu & Flore aka Khidja.


Dupa participarea, in 2011, la festivalul Rokolectiv, Elektro Guzzi revin in Bucuresti in cadrul unui turneu de promovare a celui de-al doilea album : Parquet.


Trupa austriaca Elektro Guzzi a captat atentia si admiratia publicului prin sound-ul aparent digital, pe care Bernhard Hammer, Jakob Schneidewind si Bernhard Breuer il produc folosind doar instrumente clasice precum basul, chitara si tobele.

Chiar daca set-up-ul lor este traditional, membrii trupei se transforma in adevarate masini, atat pe scena cat si in studio. Rezultatul este un sound electronic si un show efervescent. Oricat de greu ar fi de crezut, tot ceea ce se aude este un produs analog! Elektro Guzzi nu sunt interesati de explorarea unui peisaj sonor marcat de lungi pasaje minimale de jamming si improvizatii sau de o abordare computerizata a muzicii. Tot ceea ce se aude este produs 100% live. Pentru ei, ceea ce conteaza cel mai mult este structura.

Formata in 2004, trupa a preferat sa astepte 5 ani pentru a-si perfectiona tehnica, inainte de a intra in studio.

In 2011, Elektro Guzzi lansau Parquet, cel de-al doilea album. Parquet este un material discografic plin de nuante, detalii de finete estetica si tonalitati dintre cele mai avantgardiste, dar in acelasi timp este foarte apreciat in zona de techno-clubbing. Fiecare dintre cele 9 piese par sa poarte o amprenta distincta, ce le confera personalitate, ca de exemplu schimbarile hipnotice de beat-uri din "Affumicato" sau ritmul scurt, sacadat din "Absorber" sau efectul de "gated chords" din "Patagonia".
Popup detector