Tricky la Bucuresti pe 26 noiembrie

15 Septembrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Zvonurile se adeveresc astazi, 15 septembrie. Tricky (pe numele adevarat Adrian Thaws) va concerta in Bucuresti, pe data de 26 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele costa intre 60 si 100 de lei si pot fi cumparate incepand cu 18 septembrie online. Concertul este produs de Fundatia Phoenix.

Tricky (Adrian Thaws) a fost intotdeauna considerat un muzician vizionar, dincolo de conventii si curente sau stiluri. Dupa ce a colaborat cu Massive Attack pe albumele 'Blue Lines' si 'Protection', a inceput sa isi descopere o maniera proprie de a face muzica. A urmat 'Maxinquaye' (1995 Island), album scris cu intentia declarata de a face muzica asa cum nimeni nu facuse pina atunci. 'Maxinquaye' este considerat inca unul dintre cele mai inovatoare si importante albume din anii '90.

Tricky a raspuns notorietatii si succesului atrase de primul album cu un sound din ce in ce mai agresiv si eclectic, greu de clasificat, care ii reflecta personalitatea si atitudinea.

Cunoscut pentru stilul vocal subtil, aproape soptit, Tricky recunoaste ca de multe ori scrie versuri dintr-un punct de vedere feminin. As vrea sa pot cinta ca Janis Joplin sau PJ Harvey. Dar nu pot. Asa ca am nevoie de voci feminine.

De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiti ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) sau Alison Goldfrapp.

Cel mai recent album Tricky, 'Knowle West Boy' (2008 Domino Records) este considerat de catre artist cel mai personal de pina acum. Fiecare piesa spune cite ceva despre felul in care Tricky a crescut in Knowle West, cartier rau famat din orasul Bristol. Solistele si instrumentistii de pe 'Knowle West Boy' sunt prieteni buni de-ai lui, sau in unele cazuri chiar necunoscuti pe care i-a auzit cantand in fata unui magazin. Tricky sustine ca studioul de inregistrari nu este cel mai stimulant mediu pentru creatie, asa ca de cele mai multe ori compune si inregistreaza piesele acasa.

Anul aceasta, Tricky a fost invitat, ca de obicei, de cele mai importante festivaluri de muzica din Europa si Statele Unite Werchter, Roskilde, Bonaroo, Glastonbury etc. Tricky va fi insotit la Bucuresti de 5 muzicieni - chitara electrica, bas, tobe, samplere/clape si backing vocals. Desi in turneele precedente avea o prezenta scenica mai degraba discreta, de data aceasta Tricky promite un show plin de energie si un amestec echilibrat intre piese noi si vechi.

Biletele costa intre 60 si 100 de lei si pot fi cumparate incepand cu 18 septembrie online www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro si la Sala Palatului, Librariile Carturesti, magazinul Unirea, magazinul Muzica, Music Shop, retelele Diverta, Flanco si Flamingo Computers din toata tara.

Mai jos, iata cateva videoclipuri:


Popup detector