Trei artisti romani vor reprezenta Romania la Red Bull Music Academy Londra 2010

04 Februarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Saptamana viitoare, artistii romani Vlad Caia, Minus si Negru (ca Mister X), in calitate de reprezentant RBMA pe Romania, vor pleca la Londra, in studio-urile Red Bull Music Academy.


Dupa ce Cosmin Nicolae alias TRG a deschis calea muzicienilor la Red Bull Music Academy in 2007, la Toronto, Canada, pentru prima oara, doi romani au fost selectati anul acesta sa faca parte din elita muzicii mondiale, la care se adauga si prezenta lui Negru (ca Mister X), ca si reprezentant RBMA pe Romania.


Red Bull Music Academy este un workshop de muzica, care face turul mapamondului, iar urmatoarea editie va avea loc intr-unul dintre cele mai tari orase de pe planeta: Londra.


Undeva in inima metropolei va fi construit un complex fantastic, plin de studiouri si instrumente. Acolo se vor intalni in Februarie si Martie 2010 cele mai originale si creative minti ale muzicii ca sa impartaseasca idei si sa lucreze la diferite piese.


Legende ale muzicii impreuna cu tinere talente isi vor gasi aici inspiratia si o vor prezenta seara de seara in reprezentatiile lor din diferite cluburi londoneze umplute la refuz de vibe-uri moderne.


Pentru mai bine de 10 ani, fiecare noua Academie a explorat geografia muzicii locale si a urmarit cele mai interesante subiecte peste spatiu si timp. In afara de timpul petrecut in studiouri, la Red Bull Music Acedemy se organizeaza seminarii cu lectori unde participantii primesc raspunsuri la intrebarile legate de muzica la care nu au avut niciodata raspuns.


Printre lectorii cei mai cunoscuti din ultimii ani se numara simbolul national brazilian si ambasador al tropicalismului, Gilberto Gil; regele underground al hip hop-ului si cel mai bun rapper din sudul SUA, Bun B; creatorul MPC-ului si inventator al primei tobe electronice, Roger Linn; si francezul de la Ed Banger, intotdeauna pus pe petreceri, DJ Mehdi.


Lista intreaga cu cei aproximativ 500 de muzicieni care au trecut prin salile de seminarii si studiourile Academiei se afla pe redbullmusicacademy.com.


Popup detector