Traxx - Despre ce inseamna sa-ti asumi riscuri ca DJ

30 Septembrie 2009 Beat Factor BeatFactor

Traxx - Despre ce inseamna sa-ti asumi riscuri ca DJ
TAGS:
traxx  DJ 

DJ-ul si producatorul din Chicago, Traxx aka Melvin Oliphant III vorbeste pentru portalul australian Resident Advisor despre ce inseamna sa iti asumi riscuri atunci cand esti DJ. Artistul a lansat recent un nou album sub alias-ul Traxx, intitulat "Faith". Mai multe detalii despre album puteti gasi AICI.


Melvin marturiseste ca este, probabil, unul dintre putinii DJi care isi asuma riscuri atunci cand mixeaza. Asta inseamna ca te poti trezi oricand in setul sau cu un post punk din aria New Order sau orice altceva care muzical este complet diferit fata de muzica pe care te astepti sa o puna un DJ la club. De ce sunt atat de putini artisti care sa-si "permita" sa riste? Noi spunem frica (in Romania nici nu prea poate fi vorba despre a risca la club), Traxx ii spune adaptare la un lant social.


"DJii sunt speriati. Sunt speriati ca-si pierd publicul, se sperie sa riste, sa faca ceva ce nu au mai facut pana acum. De aceea ave acest asa zis lant social, pe care toata lumea il urmeaza. Eu nu fac parte din acest lant. Persoane ca Mick Wills, James T. Cotton, Jamal, sunt DJi care nu mixeaza dupa reguli", spune Melvin.


Traxx este unul din putinele personaje complet iesite din tipar, caruia termenul "compromis" nu ii este cunoscut. Face ceea ce simte si cum simte, fara sa-si planifice ca o anumita piesa sa intre intr-un anumit moment dat. Desi este constient ca ar putea lasa o impresie de aroganta, artistul american spune ca el doar da cartile pe fata. "Nu sunt ca altii. Eu sunt in lumea mea".


Feature-ul integral il puteti citi aici.


Popup detector