Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii noiembrie

22 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Cum lucrurile au inceput sa se linisteasca in Emisfera Nordica pe scena clubbing, era normal ca evenimentele mari sa migreze in zone mai calde, la Ecuator si sub el. In luna noiembrie, majoritatea festivalurilor sunt in America de Sud, Mexic si Australia, insa asta nu inseamna ca Europa s-a racit de tot, deoarece olandezii si belgienii au gasit locatii indoor foarte spatioase, pentru evenimente de amploare.

10. Creamfields Buenos Aires are loc pe data de 8 noiembrie in Argentina si organizatorii au pregatit un line-up foarte interesant si diversificat in acest an, cu artisti precum UNKLE, Hernan Cattaneo, Carl Craig, Gorillaz, Erick Morillo, Simian Mobile Disco, Booka Shade, Derrick May, Deadmau5, Apparat, Radio Slave, Gui Boratto si multi altii.

09. Coma Festival este programat sa inceapa pe data de 14 noiembrie, in Emiratele Arabe Unite, pe insula Al Maya. Evenimentul dureaza doua zile si este primul festival de acest gen din Orientul Mijlociu. Prima locatie a festivalului se afla la 20 de minute de Abu Dhabi si cea de-a doua petrecere, pe 15 noiembrie, va avea loc in Liban. Artistii primei zile sunt Sandy Rivera, Meat Katie, Wally Lopez si Nic Fanciulli, iar pentru 15 noiembrie, in line-up au fost anuntati Christopher Lawrence, John Acquaviva, Cosmic Gate si Wally Lopez.

08. Southport Weekender este evenimentul din Marea Britanie care incepe pe 7 si se termina pe 9 noiembrie si sarbatoreste cea de-a 43-a editie. Longevivul eveniment a reusit sa supravietuieasca atatia ani deoarece a tinut un standard ridicat in ceea ce priveste line-up-ul fiecarei editii. In 2008 artistii care vor lua parte la eveniment sunt Dennis Ferrer, Gilles Peterson, Rick Wilhite, Tony Humphries, De La Soul si multi altii.

07. Mayday Festival din Polonia are loc pe 10 noiembrie. Controversatul oras Katowice a primit vizita de-a lungul anilor artistilor renumiti precum Boney M, Slipknot, Megadeth si Jean-Michel Jarre, asa ca organizatorii au sperante mari in ceea ce priveste evenimentul minimal techno ce urmeaza. Sven Vath, Westbam, Bad Boy Bill, Extrawelt si Lutzenkirchen sunt doar cativa dintre artistii confirmati pana acum.

06. Bordernoise a ajuns deja la cea de-a treia editie si are loc intr-o tara in care scena clubbing vede o miscare foarte buna in ultimii ani. Evenimentul tine trei zile, intre 31 octombrie si 2 noiembrie, iar Soulwax, Boys Noize, Adam Freeland, James Zabiela, Steve Lawler, Tiefschwarz si Audiofly vor fi la platane.

05. Stereosonic, festivalul Australian care are loc in patru orase, pe datele de 22, 28, 29 si 30 noiembrie, ii va avea ca protagonisti pe Carl Cox, Booka Shade, DJ Hell, Sneaky Sound System, Vitalic, Crookers si Paul Van Dyk. Orasele in care va avea loc evenimentul sunt Brisbane, Melbourne, Adelaide si Perth.

04. Global Gathering Australia merge pe acelasi concept cu Stereosonic si se tine in patru orase: Brisbane, Melbourne, Sydney si Perth pe 22, 23, 29 si 30 noiembrie. Line-up-ul evenimentului Global Gathering rivalizeaza serios cu festivalul concurent, Stereosonic si ii are ca invitati pe Kraftwerk, Mark Ronson, Fischerspooner, Sasha, Above & Beyond, Felix Da Housecat, The Orb si multi altii.

03. Time Warp Holland are loc pe data de 29 noiembrie in Rotterdam si se pare ca acest concept de extindere a brand-urilor si in alte tari are succes. Evenimentul este originar din Mannheim, insa pare ca si in Olanda organizatorii fac o treaba buna, dupa ce o parte din line-up arata in felul urmator: Joris Voorn, Johnny D, Marco Carola, Laurent Garnier si [a:rpia:r].

02. Club to Club are loc de pe 6 pana pe 8 noiembrie, in mai multe locatii din Italia si Olanda, cu invitati precum Ellen Allien, Magda, Theo Parrish, James Holden, Moritz von Oswald, Four Tet, Benga sau Skream. Intr-un raport RA se relateaza ca evenimentul creste de la an la an foarte mult, dupa feedback-ul foarte bun al ultimilor editii.

01. I Love Techno, festivalul belgian programat sa se desfasoare pe data de 15 noiembrie la Ghent, a ajuns la cea de-a 13-a editie si este castigatorul topului din luna noiembrie. Numele care vor urca pe scena festivalului au o rezonanta puternica in industria clubbing. Underworld, Richie Hawtin, Justice, Booka Shade, Robert Hood, Marcel Dettmann, Kabale si Liebe sunt doar cativa dintre artistii invitati.


Popup detector