Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii martie

18 Februarie 2009 Beat Factor BeatFactor

Portalul Resident Advisor a realizat si in aceasta luna topul festivalurilor care urmeaza sa se desfasoare in octombrie. Evenimentele care ocupa primele trei locuri sunt Winter Music Conference 2009 din Miami, Bloc Weekend din Marea Britanie si Brussels Electronic Music Festival din Belgia.

10. How Sweet It Is

Festivalul How Sweet It Is a ajuns la cea de-a 12 editie si are loc in California, Statele Unite, la NOS Events Center pe data de 21 martie. In line-up-ul evenimentului sunt incluse nume precum Booka Shade, DJ Sneak, Kraak & Smaak si DJ Mr. White.

09. Moots Festival

Booka Shade vor fi prezenti in aceeasi perioada a lunii martie, mai exact 20-22, la festivalul mexican Moots Festival. Pe langa Booka Shade, la evenimentul din Carretera Ajusco-Coexapan, Mexico City vor mai mixa si Dubfire, Shlomi Aber, Style of Eye, Felix Da Housecat si multi altii.

08. Future Music Festival

Australienii se bucura si ei de un eveniment care va avea loc in cinci orase, dupa cum ne-au obisnuit deja. Sydney (28 februarie), Perth (1 martie), Brisbane (7 martie), Melbourne (8 martie) si Adelaide (9 martie) sunt locatiile unde se va desfasura Future Music Festival, organizatorii evenimentului pregatind un line-up care ii include pe Richie Hawtin, Basement Jaxx, N*E*R*D, CSS, Paul Oakenfold, Steve Angello, Sebastian Ingrosso si Mr. Oizo.

07. Kaballah

Continentul sud-american nu putea sa lipseasca din topul celor mai importante festivaluri ale lunii martie, asadar Curitiba si Sao Paulo din Brazilia vor gazdui festivalul Kaballah, pe datele de 14 si respectiv 21 martie. Printre artistii care au fost anuntati pana in acest moment se numara James Zabiela, Dusty Kid, Tiefschwarz si Luetzenkirchen.

06. Snowbombing

Timp de o saptamana, Alpii Austrieci sunt invadati de raverii care sosesc special pentru festivalul Snowbombing. Evenimentul se desfasora mai exact in Mayrhofen, Austria intre datele de 29 martie si 4 aprilie. Istoric vorbind, festivalul era dedicat stilurilor breaks si drum & bass, insa in acest an sunt o multime de DJ-i tech-house cum ar fi Nic Fanciulli, Patrice Bumel, disco (Lindstrm, Kathy Diamond), dubstep (Benga, Caspa) sau electro house (Mylo).

05. Ultra Music Festival

Un eveniment cu un line-up de genul Carl Cox, Prodigy, Booka Shade, Roni Size, Cut Copy, Hercules & Love Affair, Luciano, Loco Dice, Richie Hawtin, Steve Lawler, Santigold si Tiesto nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ultra Music Festival va avea loc pe datele de 27 si 28 martie in Miami, Statele Unite.

04. Resonance Ghent

Resonance Ghent este un concept de eveniment tanar, care dupa editia de anul trecut a obtinut o popularitate nesperata. In acest an festivalul va avea loc in trei zile, mai exact 27, 28 februarie si 1 martie in Ghent din Belgia. In line-up ii regasim pe Efdemin, Move D & Benjamin Brunn si Claro Intelecto.

03. Brussels Electronic Music Festival

Prima editie a festivalului Brussels Electronic Music Festival va avea loc la Bozar, centrul artistic al Brussel-ului, pe 20, 21 si 22 martie. Petrecerile din cadrul evenimentului vor consta mai mult in showcases-urile label-urilor precum ~scape (Pole, Deadbeat, Frivolous), Kompakt (Supermayer, Mathias Aguayo) sau Raster-Noton (Byetone, Alva Noto).

02. Bloc Weekend

Festivalul Bloc Weekend a ajuns la cea de-a treia editie si s-a stabilit rapid drept unul dintre cele mai de succes festivaluri de muzica electronica underground din Marea Britanie. Acesta va avea loc pe 13, 14 si 15 martie in West + Wales, Marea Britanie si ii are in line-up pe Martyn, Metro Area, Carl Craig, Aphex Twin, Robert Hood, Green Velvet si Lee Perry.

01. Winter Music Conference 2009

Cel mai important eveniment al industriei cubbing din luna martie il reprezinta Winter Music Conference din Miami, Florida, care va sarbatori nu mai putin de 24 de editii in 2009, intre 24 si 29 martie. Incepand de la un eveniment de mici proportii, conferinta a ajuns sa fie o locatie esentiala de reuniune al celor mai mari artisti, DJ, promoteri, sau label-uri de muzica electronica din lume. Programul complet al WMC este oferit tot de portalul Resident Advisor si poate fi vazut AICI.


Popup detector