Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii mai

22 Aprilie 2009 Saint BeatFactor

Portalul Resident Advisor a realizat si in aceasta luna topul festivalurilor care urmeaza sa se desfasoare in luna mai. Evenimentele care ocupa primele trei locuri sunt Dissonanze din Roma, Movement din Detroit si desigur festivalul Mutek din Montreal.


10. Life Festival

Evenimentul are loc pe data de 29 mai la Ballinlough Castle din Irlanda. Muzica variaza de la dubstep la techno iar printre invitati se numara Caspa, Carl Craig, Neil Landstrumm, Tobias Schmidt si Green Velvet.


09. Chemical Music Festival

Rio De Janeiro este orasul in care va avea loc in acest an evenimentul Chemical Music Festival pe data de 23 mai. Invitatii speciali pentru cea de-a cincea aniversare a festivalului sunt Trentemoller, Booka Shade, Gui Boratto si Audiojack.


08. Inox

Festivalul Inox va avea loc in Toulouse din Franta intre 14 si 17 mai. Party-urile acestui festival se deruleaza in doua cluburi, Inox Electronic Club si La Dune, iar printre artistii care vor lua parte la show se numara 2 Many DJs vs. Fedde Le Grand (Joi), DJ Hell vs. David Guetta (Vineri), Richie Hawtin vs. Eric Prydz (Sambata) si David Carretta vs. Bob Sinclar (Duminica).


07. L.E.V.

In aceeasi zi cu sarbatoarea noastra nationala, 1 mai, orasul Gijon din Spania gazduieste festivalul L.E.V., eveniment ce dureaza doua zile si ii are ca invitati pe Aphex Twin, Moderat, Nathan Fake, Isolee, Daedelus, Alva Noto, Byetone si Peter Greenaway.


06. Urban Art Forms

Orasul Wiesen din Austria este cunoscut mai mult pentru evenimentele care s-au desfasurat in ultimii 30 de ani pe teritoriul sau, iar intre 28 si 30 mai, festivalul Urban Art Forms se intoarce cu un line-up impresionant. Cei 8000 de fani care sunt asteptati pot alege intre numeroase stiluri muzicale precum drum & bass, psytrance, techno, electro-house, samd. Organizatorii au confirmat deja cateva nume de DJ-i precum Booka Shade, SIS, Digitalism, Turntablerocker, Monika Kruse, Sven Vath, Dubfire, Andre Galluzzi, Extrawelt si Kraftwerk.


05. Futuresonic

Marea Britanie nu putea sa lipseasca din topul celor mai bune festivaluri ale lunii mai, asadar Futuresonic va avea loc intre 14 si 16 mai in Manchester. Invitatii speciali ai evenimentului sunt Hudson Mohawke, Daniele Baldelli, Kode 9, Philip Glass, Move D si Efdemin.


04. Nuits Sonores


Ricardo Villalobos, Carl Craig, Laurent Garnier, Josh Wink, Dave Clarke si Erol Alkan sunt headlinerii evenimentului Nuits Sonores din Lyon, care va avea loc pe parcursul a patru zile (20-23 mai). In cele patru zile de festival, pe scena vor urca unele dintre cele mai mari nume ale muzicii electronice, printre acestia se numara si Radio Slave, Rone, Matmos, Cut Chemist, Agoria, Dubfire, Gilles Peterson si Miss Kittin & The Hacker.


03. Dissonanze

Primul festival ca importanta care are loc in Europa in luna mai este Dissonanze, eveniment ce va avea loc in capitala Italiei, pe 8 si 9 mai. Daca anul trecut line-up-ul evenimentului i-a inclus pe Booka Shade, Loco Dice, Carl Craig sau Model 500, anul acesta organizatorii i-au confirmat deja pe Ame, Dixon, Henrik Schwarz, Kenny Larkin, Daedelus, DJ Mujava, Laurent Garnier, Flying Lotus, Lindstrom, Magda, Moderat si Timo Maas.


02. DEMF: Movement 2009

Renumitul festival DEMF: Movement are loc tot in orasul natal, Detroit, si se va desfasura intre 23 si 26 mai. Chiar daca artistii au fost confirmati destul de tarziu pentru un eveniment de o asemenea anvergura, line-up-ul este inca o data stelar. Wighnomy Brothers, Loco Dice vs. Luciano, Mike Clark, Delano Smith, Marc "MK" Kinchen & Scotty Deep, Al Ester, Rick Wade, Norm Talley si DJ Godfather sunt doar o mica parte dintre artistii care vor participa la eveniment.


01. Mutek 2009

Primul loc in aceasta luna il ocupa festivalul canadian Mutek, care va avea loc in Montreal intre 27 si 31 mai. Ca in fiecare an organizatorii intentioneaza sa reflecte dinamismul si diversitatea muzicii electronice si a artei digitale. Printre artistii confirmati pana in acest moment se numara proiectul Wolfgang Voigt's Gas, Akufen, Ricardo Villalobos, Mathew Jonson si Dandy Jack, dOP, Moonstarr, Tobias, Carl Craig, Appleblim si Moderat.


Popup detector