Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii iunie

18 Mai 2009 Saint BeatFactor

Portalul Resident Advisor a realizat si in aceasta luna topul festivalurilor care urmeaza sa se desfasoare in iunie. Evenimentele care ocupa primele trei locuri sunt Synch din Grecia, Wilsonic din Slovacia si Festivalul Sonar din Spania.

10. Maximal Festival are loc pe data de 13 iunie in Milano din Italia. Printre cei mai importanti invitati la festival se numara Alex Under, Len Faki, Valentino Kanzyani, Dave Clarke, Funk D’Void, Marco Passarani si The Advent. Evenimentul se va desfasura in East End Studios Milano.

09. Taico Club este festivalul reprezentat al continentului Asiatic in luna iunie, acesta urmand sa aibe loc pe data de 6 in Tokyo din Japonia, pe dealurile Kodama No Mori. Pe langa artistii locali precum Fumiya Tanaka, Takkyu Ishino si De De Mouse, la eveniment vor participa si Ricardo Villalobos, Sis si Doseone & Jel.

08. We Love Sounds va avea loc tot pe 6 iunie in Sydney din Australia si ii are ca invitati, pe langa artistii Renaissance si Armada, pe Pivot, Anja Schneider, Headman, Guy Gerber, Justin Martin, Bang Gang, Lost Baggage, Pulse Radio si Dinky. Evenimentul va avea loc outdoor la Hordern Pavilion.

07. Free Your Mind are in acest an o tema speciala, “Love is in the air”. Festivalul are loc in Amsterdam pe data de 6 iunie, iar organizatorii au anuntat ca vor fi disponibile nu mai putin de sapte scene in acest an. Printre invitati se numara Derrick May, Speedy J, Klock & Dettmann, Matthias Tanzmann, Nick Curly si Lauhaus & Boris Werner.

06. Les Siestes Electroniques este gazduit in acest an de orasul Toulouse din Franta. Festivalul dureaza patru zile si se va desfasura in perioada 25 – 28 iunie. Party-urile zilnice se vor derula in trei locatii ale orasului, iar intrarea la cinci dintre ele va fi gratuita. Line-up-ul este format din Alva Noto, Ariel Pink, Slive & Soda, Lawrence, Isolee, DJ Koze, Ghostape si Half a Rainbow.

05. Glastonbury este celebrul festival britanic care are loc in orasul cu acelasi nume, la Worthy Farm, in perioada 24 – 28 iunie. Dupa ce in 2008 biletele la eveniment au inregistrat o scadere dramatica din pricina vremii foarte instabile, anul acesta organizatorii au anuntat ca festivalul este sold-out inca din luna martie. Line-up-ul integral nu a fost dezvaluit inca, dar printre artistii confirmati pana in acest moment se numara Lily Allen, Fleet Foxes, Blur, Franz Ferdinand, The Ting Tings, White Lies, Kasabian, La Roux si Animal Collective.

04. Awakenings este al doilea festival important care va avea loc pe teritoriul Olandei in luna iunie. Acesta se va desfasura tot in Amsterdam, pe data de 27 iunie, iar pe cele sase scene instalate la Spaarnwoude vor mixa artisti precum Adam Beyer, Matthew Dear, Joris Voorn, Carl Craig, Cari Lekebusch, Ame & Dixon si Frequency 7.

03. Synch a ajuns la cea de-a sasea editie si se poate considera un festival important din sudul Europei. Evenimentul are loc anual in capitala Greciei, Atena, in perioada 12 – 14 iunie. Organizatorii reusesc de la an la an sa imbine mai armonios muzica, arta si stilul urban, asadar Synch este un festival de luat in considerare. Printre artistii confirmati se numara Theo Parrish, Marcellus Pittman, Rick Wilhite, Squarepusher, Matthew Herbert, Mathew Jonson, Fennesz si Junior Boys.

02. Wilsonic revine in acest an cu editia a noua, intre datele de 11 si 13 iunie. Toata actiunea are loc pe o plaja amenajata recent pe malul Dunarii din Bratislava, Slovacia. Pe langa faptul ca oirganizatorii aduc an de an artisti necunoscuti si foarte talentati pe scena evenimentului, publicul ii va putea asculta in acest an pe Moderat, Junior Boys, Noze, Rustie si Hudson Mohawke.

01. Sonar nu mai are nevoie de nicio prezentare amanuntita, deoarece evenimentul are parte de un succes foarte mare datorita organizarii impecabile, workshop-urilor, conferintelor si party-urilor memorabile, el fiind numit de presa drept bijuteria festivalurilor din circuitul european. Timp de trei zile, in perioada 18 – 20 iunie, orasul Barcelona este epicentrul muzicii electronice europene si chiar mondiale. Orbital, Mary Anne Hobbs, Late of the Pier, Richie Hawtin, Animal Collective, Fever Ray sau Little Boots sunt doar cativa dintre artistii care vor participa la Sonar 2009.


Popup detector