Topul celor mai bune 10 festivaluri de muzica electronica al lunii iulie

26 Iunie 2009 Saint BeatFactor

Portalul Resident Advisor a realizat si in aceasta luna topul festivalurilor care urmeaza sa se desfasoare in iunie. Evenimentele care ocupa primele trei locuri sunt Melt din Germania, Garden Festival din Croatia si 10 Days Off din Belgia.

10. Love Family Park

Festivalul ajuns la cea de-a 14-a editie in acest an, are loc pe data de 5 iulie in Frankfurt din Germania si il va avea ca host pe Sven Vath, care va mixa timp de ore. Organizatorii au anuntat si restul line-up-ului care cuprinde un b2b Luciano si Villalobos, Underworld si Loco Dice. Evenimentul dureaza 13 ore si sunt asteptati peste 15,000 de oameni.

09. Tomorrowland

In acest an festivalul belgian Tomorrowland va avea la linia de start nu mai putin de 150 de artisti si 11 scene. Fiind un eveniment in cadrul caruia se poate asculta trance, electro house, drum & bass sau techno organizatorii au invitat DJ-i din toata sfera muzicii electronice precum May, Saunderson, Atkins, Joris Voorn, Radio Slave, Hernan Cattaneo, James Zabiela, Guy J, Timo Maas, Sasha, Digweed si multi altii. Evenimentul are loc pe 25 si 26 iulie in Boom din Belgia.

08. Loop

Festivalul britanic Loop se intainde in acest an pe trei zile, mai exact de pe data de 10 pana pe 12 iulie si are loc in Brighton. Printre invitati se numara Matthew Herbert, Squarepusher, Fever Ray, Tunng, The Field, Mirrors, Datarock, The Qemists, Zomby, The Juan Maclean si Riton.

07. Global Gathering

Cea de-a noua editie a festivalului Global Gathering va avea loc pe 24 si 25 iulie, iar in acest an sunt asteptati peste 55,000 de oameni. Evenimentul se va desfasura la Long Marston Airfield, langa Standford upon Avon si organizatorii au anuntat un line-up de exceptie care ii cuprinde pe The Prodigy, Pendulum, Orbital, Armin Van Buuren, Carl Cox si Pete Tong.

06. Exit

Editia din acest an a festivalului Exit din Serbia va avea loc in perioada 9 - 12 iulie, in Novi Sad. Editia din acest an este una speciala, intrucat se aniverseaza 10 ani de existenta. Dupa cum va anuntam si acum cateva saptamani, organizatorii au pregatit foarte multe evenimente back2back, printre cele mai importante numarandu-se Carl Cox vs Green Velvet, Sasha vs John Digweed, Richie Hawtin vs Dubfire, Eric Prydz vs Adam Beyer sau Sander Kleinenberg vs Darren Emerson. Cu aceasta ocazie va reamintim ca si trio-ul romanesc arpiar va mixa la Exit.

05. Glade

In 2008, festivalul Glade a reusit sa obtina titlul de ‘Cel Mai Bun Festival Dance’ la premiile UK Festival Awards, iar promoterul Glastonbury a declarat ca este un eveniment must go-to, in aceasta vara. In acest an, artisti precum Underworld, Booka Shade, Carl Craig, Adam Beyer, Plump DJs, Mr C, Squarepusher, Chromatone, Eat Static, Sub Focus si Dave Clarke vor mixa pe nu mai putin de 10 scene, intre 16 si 19 iulie in Hampshire din Anglia.

04. Monegros

Numit ‘the biggest Rave in Spain’ festivalul Monegros este unul dintre cele mai longevive eveniment anuale, uramand sa sarbatoareasca in 2009, pe data de 18 iulie, 15 editii. Festivalul Monegros a debutat ca un party restrans, adunand la prima editie doar 200 de oameni, in apropierea drumului care leaga Barcelona de Madrid, National II. Amploarea evenimentului a explodat in ultimii ani, dupa ce audienta a crescut semnificativ, numarul scenelor a ajuns la cinci, 20 de ore de petreceri si circa 50 de artisti in line-up. Anul acesta headlinerii evenimentului sunt Carl Cox, Orbital, Vitalic, Dave Clarke, Sven Vath si Ricardo Villalobos. Cei trei romani de la [a:rpia:r] vor fi prezenti pe scena Circo Loco, alaturi de Zip, Tania Vulcano, Rene, Andrew Grant si David Squillace.

03. Melt

Oasis, Bloc Party, Travis, Kasabian, Klaxons, Gossip, Royksopp, Metronomy, Crystal Castles, Buraka Som Sistema, Foals, LA Roux sunt doar cativa dintre artistii si trupele care vor concerta anul acesta in cadrul festivalului Melt din Germania. Evenimentul va avea loc in perioada 17-19 iulie si se desfasoara in Ferropolis (langa Grafenhainchen - in inima unui triunghi format din Leipzig, Dresden si Berlin). Aceasta este cea de-a 12-a editie a festivalului, si include peste 80 de live act-uri si DJ seturi, 6 scene si o audienta asteptata de peste 20.000 de spectatori. DJ-ul si producatorul roman TRG va mixa in acest an la Melt.

02. Garden Festival

Orasul in varsta de 900 de ani, Petrcane, va gazdui si in acest an evenimentul Garden Festival. Totul are loc pe aprcursul a doua weekend-uri, intre 3 si 12 iulie, iar printre invitati se numara Brothers' Vibe, Faze Action, Lindstrom, Crazy P, Norman Jay, Ame, Dixon, Disco Bloodbath, Giles Peterson, Greg Wilson si Prins Thomas. Cel mai interesant detaliu este faptul ca organizatorii vor sa pastreze intimitatea evenimentului, iar limita vizitatorilor din acest an va fi de 2000 de persoane pe weekend.

01. 10 Days Off

Legendarul festival 10 Days Off se tine la Ghent in Belgia, incepand cu data de 17 iulie, timp de 10 zile, si celebreaza toate stilurile de muzica electronica inventate si neinventate inca. Line-up-ul din acest an ii include pe Ben Klock, Nathan Fake, Carl Craig, The Subs, Mark Farina, DJ Hell, Benga, Gaslamp Killa si Richie Hawtin. In 1995, festivalul se numea Ten Days of Techno si de atunci a atras privirile a milioane de iubitori ai muzicii electronice din intreaga lume. In 2008 aproximativ 40.000 de oameni au luat parte la eveniment, iar in acest an se asteapta o crestere substantiala a publicului.


Popup detector