Todd Terje, Vakula, Khidja si Fouchat, pe 27 iulie la Plage Club, in Otopeni

10 Iulie 2013 romania bestmusic Best Music

Todd Terje, Vakula, Khidja si Fouchat, pe 27 iulie la Plage Club, in Otopeni

Pe 27 iulie, ABSOLUT COLOR il aduce in Romania pe maestrul scandi-disco, Todd Terje, alaturi de simpaticul producator ucrainian, Vakula.


La Plage Club este locatia unde, pe nisip, intre palmieri, hamace si baldachine, cu cocktailuri servite in piscina, Todd Terje va indulci noaptea iubitorilor de tropical jazzy disco. Spectacolul pus in scena de starul scandinav Terje va fi completat de valurile facute de Vakula, cu al sau stil unic si preaiubit de Konotop House, iar suportul local va fi dat de Khidja si Fouchat.


Startul se da la apus incepand cu ora 20:00 si intrarea va fi 25 RON, pe toata perioada noptii.


Pentru a facilita accesul la locatia din Otopeni, Color pune la dispozitie, gratuit, curse de transport pe ruta Piata Revolutiei – La Plage Club , intre orele 20:00 - 02:00 si respectiv 05:00 – 07:00, pentru intoarcere. Microbuzele vor pleca din sfert in sfert de ora.


Color incurajeaza si partajarea locurilor in masini in sistemul carpooling prin www.4inmasina.ro.


O noapte calda racorita de piscina si de muzica puternica al carei volum foarte ridicat nu va gasi vecini pe care sa-i deranjeze.


TODD TERJE


Todd Terje, nascut Terje Olsen, a ajuns pe scena de dance scandinava in 2004 si a devenit in scurt timp o figura proeminenta a acesteia, prezent alaturi de sustinatorii sai, Prins Thomas si Hans-Peter Lindstrøm.


Crescut in satul rural Mjøndalen, influentele muzicale dance au fost putine, iar de prezenta vreunui Diskoklubb de unde sa rasune acid house sau disco obscur nici nu se cunostea. Cu toate acestea, in timpul culturii timpurii / mijlocul anilor nouazeci, cultura dance-ului s-a strecurat chiar si in cele mai indepartate colturi ale Norvegiei. Sora lui Terje, prietena apropiata a regretatului Tore Kroknes "Erot", i-a adus acasa casete audio ce au devenit sursa majora de inspiratie a tanarului Terje, care reuseste primele incercari de house si jungle. Poate prea tanar pentru muzica veche din vremea aceea, Terje a socotit ca disco era un pic prostesc - pana cand "Sexy Disco" a lui Bjørn Torske a ajuns la urechile sale in 1999.


Dorind sa studieze pianul Terje s-a inscris la o scoala de muzica locala, dar spre dezamagirea lui, nu se preda foarte mult jazz acolo.. Desi nu mai aspira sa devina un pianist, el nu a fost in nici un caz departe de muzica. In 2001 Terje a luat legatura cu Prins Thomas, care a recunoscut imediat potentialul sau, si l-a ajutat sa devenit in scurt timp unul dintre cei mai importanti jucatori de pe scena disco electronic Oslo. In afara de proiectele proprii, Terje s-a jucat si pe unele dintre piesele lui Prins Thomas si inclusive pe remixul lui Lindstrøm de 12”, “Another Statior”.


Dupa o serie de releas-uri de un succes rasunator, de la sunete euro kitsch la un funk profund si jazz latin, Todd Terje si-a lansat deja amprenta in circuitele de muzica dance. Pretiosul monstru EP, "Eurodans", si edit-ul alimentat de latin-disco-ul lui Jacko “Can’t Help it”, i-a innebunit deopotriva pe raveri si pe fanaticii industriei, si pe orice si-ar pune mana norvegianul de 25 de ani intotdeauna va iesi un amestec ludic crucial de muzicalitate.


Daca vindecarea lumii este intr-adevar raison d'etre al lui Terje, cu siguranta si-a indeplinit o mare parte din scop pana acum, rezultatele fiind vizibil ilustrate prin impresionantul sau CV ce formeaza baza celor doua compilatii-mix. Remixuri pentru Jose Gonzalez, Antena si prelucrarea aproape canonica a piesei "Balearic Incarnation"a lui Dolle Jolle au oferit unele dintre cele mai cosmice momente disco de din ultimii ani.



VAKULA


Vakula, Mikhaylo Vityk pe numele sau real, ar putea fi considerat in mod rezonabil printre cei mai prolifici producatori de muzica house contemporana. Din 2010 el a lansat zeci de single-uri si EP-uri nu numai sub numele de Vakula ci si sub un sir de alte pseudonime, pentru label-uri ca Dekmantel, Firecracker, 3rd Strike Records, Ethereal Sound si sub propriul imprint, Leleka.


Muzica sa este la fel de simpla si melodioasa precum poezia lui Taras Shevchenko dar si la fel de grasa ca untura ucrainiana, de unde provine artistul si stilul sau unic de Konotop House. O oarecare mandrie patriotica este resimtita prin muzica sa: de la pseudonimul sau prim Vakula, (inspirat de un personaj dintr-un roman de Gogol, descris de Vityk ca fiind un "erou national al Ucrainei") si inclusiv prin intermediul titlurilor pieselor sale, care contin repetate referiri la ucraineanul-rus suprematist, Kasimir Malevici.


Direct proportionala cu cresterea discografiei sale este si natura impresionanta a productiei artistului. Variind de la piese house subterane crude pana la cele erudite, mecanice tehno, productia lui Vakula este anticipata cu ardoare. Din fericire pentru fanii sai aceasta nu a rulat pana acum sub un flux constant indiferent de aliasul folosit: Vakula sau V, Vedomir sau Vedagor.


In 2011 producatorul ucrainian lanseaza sub emblema label-ului olandez Dekmantel, baza de resedinta pentru Juju & Jordash, EP-ul ”Picture of you”, iar in 2012 revine sub numele de V cu release-ul,”13th District” la label-ul din Seattle, Nuearth Kitchen. O colectie de piese noi ale lui Vakula, vor fi inregistrate curand sub sintagma You've Never Been To Konotop-Selected Works 2009-2012.


Notari ale presei internationale sugereaza ca albumul Selected Works 2009-2012 se va concentra mai intens asupra "materialului afro-cosmic si etnic-experimental" al producatorului si va combina "elemente ale unor melodii populare ucrainene, modele de ritm criptic ezoterice, inregistrari de teren, interludii si efecte exagerate organice."


Acesta este proaspat iesit din cutie, fiind lansat sub label-ul Firecracker Recordings la inceputul acestei luni.



BILETE

25 RON - toata seara


DETALII

Data: Sambata, 27 Iulie 2013, de la 20:00

Organizator: COLOR – www.coloring.ro

Locatie: La Plage Club

Adresa: Sos. Odai Nr. 26-30 Otopeni


TRANSPORT GRATUIT

Microbuzele vor pleca din sfert in sfert de ora.

20:00 - 02:00 - Piata Revolutiei - La Plage

05:00 - 07:00 - La Plage - Piata Revolutiei


ACCESUL INTERZIS PERSOANELOR SUB 18 ANI!


Popup detector