Tippa Irie - Legenda muzicii reggae si dancehall live in Bucuresti

28 August 2009 Beat Factor BeatFactor

Tippa Irie, legenda muzicii reggae si dancehall din UK, va concerta pe data de 31 octombrie in Bucuresti. Cu peste 25 ani de activitate, cu peste 15 materiale discografice, cu peste 10 piese in UK top Ten si cu o nominalizare la premiile Grammy, acest artist se numara printre cei ce au scris istoria muzicii reggae.

Lunga cariera muzicala a lui Tippa Irie a inceput la celebrul soundsystem englez Saxon Sound International, care este unul dintre cele mai cunoscute soundsystem-uri din lume si care a fost puntea de lansare a multor artisti de valoare. Dezvoltandu-si propriul stil muzical, Tippa Irie a influentat atat artisti din sfera muzicii reggae si dancehall cat si artisti din hip-hop, printre care se numara si Busta Rhymes si Flo-rida.

De-a lungul carierei sale muzicale, Tippa Irie a colaborat cu multi artisti de renume international cum ar fi: Black Eyed Peas, Elephant Man, UB 40, Pato Banton, Papa San, Chali 2na de la Jurassic 5, Frankie Paul si multi altii. Odata cu colaborarea cu Black Eyed Peas pe piesa “Hey Mama!”, Tippa Irie a dobandit o notorietate si mai mare, incepand sa fie foarte apreciat de un segment din ce in ce mai mare de public.

Astel, in prezent, el este unul dintre artisti cu cele mai multe concerte, fiind invitat atat la toate festivalurile de specialitate din lume.

Mai multe detalii legate de line-up, locatie si pretul biletului vor fi facute publice in curand.


Popup detector