Tiesto: "Vinilul este un cosmar pentru DJing"

06 Noiembrie 2009 Create It BeatFactor

Intr-un interviu recent, Tiesto a declarat ca a renuntat la tot ce inseamna viniluri, pentru ca, in perceptia sa, vinilul este un cosmar, si complet depasit.

Comentariile au venit in timpul unui interviu pentru Explame, inainte unui show pe care avea sa-l sustina in Canada.

"Am o multime de discuri cu mine, da niciun vinil. Nu e o problema de comoditate, ci consider ca vinilul este mult depasit in zilele noastre. Pentru DJing, vinilul este un cosmar", a declarat acesta. "Pot produce o piesa in camera mea de hotel si apoi a doua zi o pot mixa pentru public. Nu pot face asta cu vinilul, a explicat olandezul. "Am mixat de pe o multime de placi spre sfarsitul perioadei mele in care mixam de pe vinil - obisnuiam sa fac piesele si sa le presez in patru sau cinci zile, dar calitatea era mereu jalnica si mereu imi faceau probleme tehnice. Zilele vinilului pentru mine sunt incheiate!", a mai spus Tiesto.

In acelasi timp, Tiesto a explicat ca alegerea sa digitala in detrimentul vinilului este strict profesionala, si nu o extinde catre activitatile simple de ascultare, vinilul fiind in continuare formatul sau preferat. "Inca mai cumpar viniluri, dar doar pentru a le asculta, nu pentru a le mixa la evenimente", a mai adaugat acesta.

Aceasta declaratie a lui Tiesto a venit in cel mai prost moment pentru industria vinilurilor, cand o multime de record shop-uri se inchid, si este evident pentru toata lumea ca vinilul este pe moarte.


Un icon ca Tiesto poate influenta marea majoritate a oamenilor extrem de usor, iar o declaratie de acest gen nu poate avea decat un singur rezultat.


Popup detector