The Magician revine in Bucuresti impreuna cu Ben Westbeech

14 Februarie 2012 Beat Factor BeatFactor

The Magician revine in Bucuresti dupa prestatia din toamna anului trecut din clubul Berlin. De data aceasta, Stephen Fasano aka The Magician va fi insotit de catre muzicianul britanic originar din Bristol, Ben Westbeech.


Stephen Fasano aka The Magician este numele artistului de origine belgiana alaturi de care cativa dintre voi au dansat in aer liber, la rasaritul soarelui, intr-o dimineata de vara a anului 2009. Urmatorul an, in aceeasi perioada, presa de specialitate anunta ca Stephen Fasano a hotarat sa se focuseze pe o cariera solo, atat in productie cat si in DJing.


Stephen s-a apropiat de muzica electronica in urma cu peste 15 ani, timp in care lucra intr-un magazin de discuri din Belgia, locul in care s-a si cunoscut cu Vito de Luca, unul dintre cei mai fideli clienti ai sai. Impotriva valurilor de acid house sau techno, stilurile muzicale care dominau piata la acea vreme, Stephen si Vito erau printre singurii DJ care cautau discuri disco si aceasta pasiune comuna i-a unit pe cei doi intr-o prietenie si, mai mult de cat atat, un proiect care avea sa le aduca popularitatea: Aeroplane. In 2007 lanseaza release-ul de debut si ajung imediat in atentia presei de specialitate multumita sound-ului diferit, inovator si fresh pe care il impun in seturile si productiile lor.


Urmeaza podcast-uri pentru Resident Advisor si Beats in Space, un mix CD pentru Mixmag si invitatii la toate festivalurile importante din Europa si nu numai. Vara anului 2010 produce o mica schimbare iar Stephen Fasano decide sa se focuseze asupra unui proiect solo: The Magician. Dupa cateva luni de la lansarea primului sau remix, Lykke Li – I Follow Rivers, presa de specialitate subliniaza aparitia hitului anului si The Magician isi continua drumul muzical prin turnee in Europa, America si Australia. The Magician a lansat recent primul single, I Don’t Know What To Do (feat. Jeppe), la casa de discuri de origine franceza, Kitsune, iar mixtape-urile sale au ajuns la numarul 14.


Vezi aici poze de la evenimentul din 23 septembrie cu The Magician.




Ben Westbeech este un muzician multilateral dezvoltat, care a experimentat cu mai multe genuri muzicale, de la hip-hop la house si pana la drum and bass. Are doua albume la activ si cateva EP-uri foarte bine primite, intre care si colaborari cu nume mari precum Jazzanova sau Kraak & Smaak.O buna parte din muzica sa a vazut lumina zilei la casa de discuri a lui Gilles Peterson, Brownswood Recordings, insa cartea de vizita a lui Ben include si release-uri la Strictly Rhythm, Sonar Kollektiv, Verve Records si altele.


Popup detector