The Knife lanseaza Darwin opera

06 Ianuarie 2010 Create It BeatFactor

Duo-ul nordic va lansa o versiune de studio a colaborarii avute cu Planningtorock and Mt. Sims. Albumul se intituleaza Tomorrow, in a Year, contine doua discuri, si va aparea pe 1 martie 2010 la Rabid/Brille Records.

The Knife au fost abordati pentru acest proiect de catre grupul danez Hotel Pro Forma, dar acestia au decis sa nu se implice singuri, si i-au corupt si pe prietenii lor Planningtorock si Mt. Sims.


Tomorrow, in a Year se bazeaza pe viata si opera omului de stiinta Charles Darwin, si batalia sa constanta pentru cunoastere.


Olof, membrul The Knife, s-a implicat atat de mult in acest proiect incat a facut si o mica excursie in Amazon pentru a gasi inspiratie, iar sunetele inregistrate in perioada in care a stat acolo au fost folosite, intr-un fel sau altul, pe acest disc.

"Initial a fost foarte greu pentru ca nu stiam nimic despre opera. Nici macar nu fusesem la un spectacol. Nici nu stiam ce inseamna cuvantul libretto. Dar, dupa ceva studiu si dupa ce ne-am obisnuit cu esenta si dramatismul din opera, am descoperit ca am de invatat o multime de lucruri din asta. Ba chiar, ignoranta noastra ne-a dat o viziune positiva asupra modului in care putem lucra acest proiect. Mi-a luat aproape un an sa ma implic emotional si sa fiu miscat de o cantareata de opera, dar acum am inteles emotiile", a explicat Olog.


"Apreciez enorm valorile teatrale are operei si modul atat de simplu in care impinge povestea. Am abordat acest lucru cu The Knife, insa nu intr-un mod atat de clar", a incheiat acesta.


Colouring of Pigeons by The Knife

Tracklist

CD1:

01. Intro

02. Epochs

03. Geology

04. Upheaved

05. Minerals

06. Ebb Tide Explorer

07. Variation of Birds

08. Letter to Henslow

09. Schoal Swarm Orchestra

CD2:

01. Annie’s Box

02. Tumult

03. Colouring of Pigeons

04. Seeds

05. Tomorrow in a Year

06. The Height of Summer

07. Annie's Box (alt. vocal)


Popup detector