Tangerine Dream: "Nu am produs niciodata muzica electronica"

15 Martie 2010 Create It BeatFactor

Tangerine Dream si-au relansat de curand cateva dintre release-urile clasice, Phaedra si Rubicon, dar s-au si intors la turnee, iar cu aceasta ocazie au acordat un interviu pentru portalul The Quietus.

Fondatorul Tangerine Dream, Edgar Froese, a cantat alaturi de trupa inca din 1967, dar inca are lucruri surprinzatoare de spus despre proiect, si despre muzica electronica. Prin acestea, omul a declarat foarte sigur pe el ca Tangerine Dream nu a produs niciodata muzica electronica.

In acelasi interviu, acestia vorbesc despre Vangelis si Jean Muchel Jarre si abordarea lor muzicala.

"Daca exista intr-adevar o posibilitatea de a creea muzica moderna cu ajutorul sintetizatoarelor fara bariere mentale, atunci as fi unul dintre cei mai mare suporteri ai unei asemenea miscari. Nu conteaza daca o numesti Pan - European sau Anglo-American sau Contemporary Asian - va fi mereu world music si, daca esti dispus, poti urmari nu doar termenii etnici.", spune artistul.

"In ce ii priveste pe Vangelis si Jarre, sunt foarte la curent cu ce au facut in cariera. Ii respect foarte mult pentru abordarea foarte serioasa pe care o au si pentru exprimarea muzicala individuala.", mai adauga acesta.

Intregul interviu se regaseste pe The Quietus






Popup detector