TRAXX in Hipodrome de ziua nationala a Romaniei

05 Noiembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Artistul American originar din Chicago, Melvin Oliphant III aka TRAXX este invitatul special al unui eveniment marca Hipodrome. TRAXX va performa in premiera in Romania pentru un weekend maraton: marti, 30 Noiembrie 2010 in Flying Time din Sibiu si vineri, 3 Decembrie 2010, in Bucuresti.

“Painters paint their pictures on canvas, musicians paint their pictures on silence.” Melvin Oliphant III aka Traxx. This is Jakbeat in its rawest form.


Dupa ce a lansat muzica sub diverse alias-uri, intre care Dirty Criminals, XX Art, Mysterio, ViLLan X, Saturn V (cu Tadd Mullinix), X2 si altele, producatorul originar din Chicago, Traxx, a lansat anul trecut albumul de debut (intitulat 'Faith') la casa de discuri Nation Records (propriul sau record label). Albumul reflecta si viziunea contemporana a artistului asupra orasului Chicago.

Traxx face parte din 'garda veche' Chicago House / Acid / Jakbeat. Este unul din putinele personaje complet iesite din tipar, caruia termenul "compromis" nu ii este cunoscut.

Melvin marturiseste ca este, probabil, unul dintre putinii DJi care isi asuma riscuri atunci cand mixeaza. Asta inseamna ca te poti trezi oricand in setul sau cu un post punk din aria New Order sau orice altceva care muzical este complet diferit fata de muzica pe care te astepti sa o puna un DJ la club. De ce sunt atat de putini artisti care sa-si "permita" sa riste? Noi spunem frica, Traxx ii spune adaptare la un lant social.

"DJii sunt speriati. Sunt speriati ca-si pierd publicul, se sperie sa riste, sa faca ceva ce nu au mai facut pana acum. De aceea avem acest asa zis lant social, pe care toata lumea il urmeaza. Eu nu fac parte din acest lant. Persoane ca Mick Wills, James T. Cotton, Jamal (Hieroglyphic Being), sunt DJi care nu mixeaza dupa reguli", spune Melvin.

Suportul local in cadrul evenimentului din Sibiu va fi asigurat de catre Jay Bliss si Dragos Rusu. Pretul unui bilet este de 10 lei pana in ora 12.00 si 15 lei dupa aceasta ora.


Hipodrome este un blog dedicat muzicii electronice, nascut in cartierul Hipodrom din Sibiu, menit sa scoata la suprafata latura calitativa a muzicii electronice, de oriunde ar veni ea.



Blogul Hipodrome a aniversat la jumatatea lunii octombrie a anului 2010 un an de existenta printr-o dubla petrecere cu Mick Wills in Sibiu si Cluj Napoca.


Traxx (Nation Records) - FACT Mix 88 - October 2009 by R_co


Download Lovecast 4 - Traxx






Popup detector