Sofa Surfers, la ShortsUP pe 10 noiembrie

30 Octombrie 2012 romania bestmusic Best Music

Sofa Surfers, la ShortsUP pe 10 noiembrie
TAGS:
sofa surfers 

Al saselea album Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului, se va auzi in premiera la Bucuresti sambata, 10 noiembrie, in cadrul evenimentului ShortsUP “Cu Viteza Luminii”.


Albumul “Superluminal” (2012), cel mai valoros si mai apreciat de critica pana acum, vorbeste despre umanitate, solidaritate si empatie in contextul dezorientarii produse de globalizare si tehnologie. Nu lipsesc aluziile politice si intrebarile referitoare la democratie, care se adauga mesajelor poetice intr-o suprapunere densa. Single-ul “World In A Matchbox”, difuzat si de posturile romanesti de radio, a devenit deja foarte cunoscut in Europa.


Adepti ai unui mix de stiluri muzicale, Sofa Surfers au avut parte de un nou inceput odata cu venirea in trupa a solistului Mani Obeya, britanicul de origine nigeriana care a imprimat dominantele electro-rock si dub. Diversele colaborari cu cinematografia si cu lumea teatrului i-a situat de mult in avangarda artistica a Vienei. Iar albumul “Superluminal” vibreaza de noutate, insa nu-i lipsesc notele indie, trip-hop si soul experimental, cu care trupa si-a obisnuit ascultatorii.


Legatura dintre filmele ShortsUP din program si concert se va face prin tema comuna, dar si prin elemente surprinzatoare, intre care o proiectie cu imagini din scurtmetraje ce va deschide concertul, semnata Timo Novotny. Artistul e “responsabil” de spectacolele vizuale ale celor de la Sofa Surfers, o dimensiune fara de care trupa nu ar fi devenit la fel de populara. Cuvantul de ordine al evenimentului ShortsUP va fi “dinamism”, caci dincolo de ritmul nebun al concertului care va incheia seara, selectia de filme include doar pelicule premiate sub 10 minute.


Biletele ofera acces la intreaga experienta ShortsUP “Cu Viteza Luminii” - filme, muzica si o expozitie de fotografie digitala cu orasele lumii - si se pot cumpara prin MyTicket si Eventim, la pretul de 40 de lei sau la intrare, la pretul de 50 de lei. Accesul la Turbohalle se va face de la ora 19.30, filmele incep la 20.00, iar concertul la 22.00. Detalii despre intreg programul evenimentului, precum si recomandari zilnice de scurtmetraje valoroase se afla pe site-ul www.shortsup.ro.


ShortsUP este un proiect generat de ORICUM in parteneriat cu Feeder.ro, care aduce in atentie cele mai premiate scurtmetraje din lume. ShortsUP reinventeaza, de 4 ani, felul in care publicul interactioneaza cu filmele scurte printr-o platforma de expunere unica, ce imbina cinematografia cu alte arte conexe - muzica, fotografie, teatru, instaltii si alte forme de arta contemporana.


Popup detector