Situatia scenei muzicale electronice discutata la Burn Workshop

21 Iulie 2010 Ionuț Buhă Best Music

Situatia scenei muzicale electronice discutata la Burn Workshop

La sfarsitul lunii iunie, in cadrul unui workshop organizat de Burn, unii dintre cei mai proeminenti DJ si producatori de muzica electronica din Romania s-au intalnit pentru a discuta starea scenei muzicale locale. La intalnire au participat: Vania, Victor M si Aeromaschine (delegatii Burn la International Music Summit Ibiza), The Model, Gojira, Thornado, Bogdan, Tomoasan, VRT, Brazda lui Novac si Yvat.


Cu ocazia International Music Summit-ului (IMS) din Ibiza a avut loc si lansarea Burn Studios – singura destinatie globala in care profesionisti si tineri talentarti se pot intalni sa imparta pasiunea pentru muzica. Prin intermediul acestei platform online, membrii vor putea sa foloseasca aplicatii de ultima generatie pentru realizarea de track-uri in colaborari trans-continentale; de asemenea vor avea acces si la o serie intreaga de tutoriale si sesiuni de mentoring de la unele dintre mai mari nume din domeniul muzicii electronice.


Workshop-ul de la Bucuresti a a venit ca urmare fireasca a participarii echipei de DJ romani la IMS Ibiza si a marcat o premiera: in ciuda intalnirilor de pe la varii evenimente muzicale, a fost pentru prima data cand toate aceste mari nume de pe scena electro romaneasca s-au adunat in acelasi loc sa discute intr-un cadru organizat despre problemele reale cu care se confrunta.


Printre subiectele atinse s-au numarat si “ecuatia succesului” pentru artisti dar si o trecere in revista a obstacolelor care ii impiedica sa aiba success la scara mare in Romania. Desi s-a vehiculat si ideea infiintarii unui label exclusiv pentru artistii care produc muzica electronica, una dintre cele mai intersante modalitati identificate de a ajuta industria a fost crearea unui spatiu pentru evenimente muzicale la standardele cluburilor Tresor din Berlin sau The Fabric din Londra. La modul ideal, acest spatiu ar gazdui in fiecare seara un party cu un stil de muzica diferit: miercuri IDM, joi- hip-hop, vineri- bass music, sambata- house&techno.


Workshop- ul a fost unul din primele evenimente organizate de Burn in colaborare cu comunitatea artistilor de muzica electronica din Romania.


Popup detector