Shukar Collective live la The Ark pe 27 noiembrie

22 Noiembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

SHUKAR COLLECTIVE, binecunoscutul grup care a creat un curent unic alaturand muzica ursarilor cu stilurile electro, drum'n'bass, dub, hip-hop, jazz si cu un puternic concept vizual, va concerta pe data de 27 Noiembrie la The ARK in Bucuresti impreuna cu invitatii lor speciali.


Dupa ce au petrecut intreaga vara in studio lucrand la noile productii ce vor fi incluse pe cel de-al treilea album SHUKAR COLLECTIVE, artistii au hotarat ca este timpul pentru o noua reprezentatie live. Cei patru producatori alaturi de vocile "gypsy” Sorinel si Ema Dei vor testa live cele mai noi creatii SHUKAR COLLECTIVE, unele dintre ele prezentate in premiera absoluta in cadrul emisiunii GuerriLive Radio Session in data de 27 septembrie.


Publicul Bucurestean va avea parte de un show audio-video complet, in care pe langa prestatia live vor fi prezentate cele mai ingenioase colaje video marca VJ Tom, clipuri ce ilustreaza cele doua culturi care stau la baza proiectului SHUKAR COLLECTIVE – cultura rromani si cea urbana.


SHUKAR COLLECTIVE a debutat in anul 2003 cand la initiativa lui DJ Vasile, producatorii scenei muzicale electro autohtone Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cristian Stanciu aka Matze, Vlaicu Golcea si Mitos Micleuseanu au decis sa produca cateva piese avand la baza niste voci ale celor trei tigani-ursari membri ai proiectului Shukar: Tamango, Clasic si Napoleon. Rezultatul a fost mult-apreciatul album Taves Bahtalo!/ Urban Gypsy.


Dupa lansarea albumului pe plan international la prestigiosul label londonez Riverboat/ World Music Network, SHUKAR COLLECTIVE a devenit una dintre cele mai importante trupe de world-music din Romania (alaturandu-se astefel deja consacratelor Fanfare Ciocarlia si Taraf De Haidouks), dar si trupa stindard al noului curent muzical "Balkan Gypsy”.


Intre 2004 si 2007 SHUKAR COLLECTIVE a concertat in intreaga Europa luand parte la cele mai importante festivaluri de world music precum Sfinks Festival – Belgia sau BAM Festival – Spania dar si altele precum Trans Musicales Festival – Franta, Puls Festival – Anglia sau Exit Festival – Serbia.


In toamna anului 2007 este lansat cel de-al doilea abum, "Rromatek”, la labelul german EastBlok Music, urmat la scurt timp de un turneu de promovare cuprinzand 12 date in Germania, Elvetia si Austria. Acest nou album aduce schimbari in componenta proiectului, cea mai importanta fiind schimbarea celor trei voci de pe Taves Bahtalo!/ Urban Gypsy cu Sorinel De La Timisoara.


2008 este anul in care SHUKAR COLLECTIVE ajung pentru prima data pe un alt continent, concertand de doua ori in Canada, pe langa numeroase alte prestatii live in tari precum Italia, Belgia, Olanda, Suedia, Polonia si Franta.


In 2009 regizorul Matei-Alexandru Mocanu incepe lucrul la un documentar inedit care intentioneaza sa prezinte publicului larg cum a luat nastere acest proiect dar mai ales cum a decurs colaborarea, convietuirea si integrarea celor doua culturi sub umbrela unei trupe "rock’n’roll” autohtone.


HBO Romania decide sa sustina productia acestui documentar, iar premiera "The Shukar Collective Project” are loc in vara acestui an la Festivalul de Film TIFF din Cluj-Napoca.


Filmul urmareste formarea si evolutia fenomenului SHUKAR COLLECTIVE, intr-o maniera vizuala provocatoare si neconventionala.


"The Shukar Collective Project” aduce pe ecran cluburile bucurestene, scenele de concert, studiourile DJ-ilor, precum si locuintele muzicienilor rromi din judetele Teleorman si Giurgiu. Filmul depaseste granitele documentarului muzical, orizontul sau de cercetare vorbind, mai mult decat despre muzica, despre contactul si ciocnirea dintre culturi: vechi si nou, traditional si avangarda, muzica electronica si muzica tribala realizata cu linguri si butoaie, tigani si romani - membrii proiectului reprezinta pozitii cultural antitetice, desi muzica lor are mii de fani in lumea intreaga.


"The Shukar Collective Project” reflecta aceasta ciocnire culturala si ii dezbate toate fatetele si consecintele.


DJ Vasile, Dan Handrabur, VJ Tom, DJ Rolf, Sorinel si Ema Dei va asteapta alaturi de invitatii lor surpriza in data de 27 noiembrie la clubul The ARK din Bucuresti, pe strada Calea Rahovei 196A incepand cu ora 21:00.


Biletele pentru concertul SHUKAR COLLECTIVE vor fi disponibile la pretul de 25 Lei si se vor putea achizitiona incepand cu data de 18 noiembrie online la Eventim.ro, MyTicket.ro si BLT.ro sau din retelele Diverta, Germanos, Humanitas, Vodafone si Orange shops, precum si din locatie – The ARK.


Popup detector