Shlomi Aber la Delahoya 2012

02 Aprilie 2012 Beat Factor BeatFactor

Shlomi Aber este cel de-al doilea invitat strain pe care organizatorii festivalului Delahoya din Cluj Napoca l-au anuntat, dupa Deekline. Cea de-a 16-a editie a festivalului clujean va avea loc in perioada 25-27 mai.


Shlomi Aber este unul dintre cei mai influenti artisti ai ultimilor ani, iar impactul sau pe scena internationala este masiv. Motivul principal este o „inflatie” de aprecieri din partea publicului care-l caracterizeaza drept o persoana care defineste stiluri.


Mai mult, intr-un comentariu pe „Radio 1” s-a conturat un alt posibil motiv pentru care productiile sale s-au bucurat de un asemenea succes: „Indiferent de intensitate, trebuie doar sa-ti atinga mintea, corpul si sufletul in acelasi timp. Asta numesc eu un disc bun”.


Aceasta abordare personala, alaturi de doisprezece ani de productie muzicala care a fost influentata de jazz, funk, minimal, acid si, in special, miscarea Detroit, au contribuit la crearea unuia dintre cele mai recognoscibile si unice stiluri de techno a vremurilor moderne. A lansat piese la cateva dintre cele mai renumite case de discuri din lume precum: Cocoon, Ovum, R&S si Renaissance, ca sa amintim doar de cateva. „Sea of Sand”, „After Love” i „Tel Aviv Garden” au ajuns sa faca parte dintre cele mai bine vandute piese din toata lumea, in timp ce lansarea „Crop Duster” a fost deja descrisa in fiecare aspect ca „... o bucata stilata de material Underground”, ca sa nu mai amintim si de imnul mondial al scenei techno lansat la Ovum Records, „Freakside”, care a devenit piesa lui emblematica, fiind cea mai populara piesa de club in 2007.


Aprecierile din partea scenei nu s-au terminat aici. Seturile sale au fost intotdeauna scoase in fata pentru abilitatea lor unica de a traversa genuri muzicale. DjMag a mentionat intr-un articol de profil al artistului „Seturile lui Shlomi sunt pline de caldura si au sunete unice care te fac sa te simti ca si cum te reintorci la vremurile bune ale muzicii si au ceva ce nu poate fi descris cu un singur cuvant, dar il consider ceva intre house si techno. Abilitatile sale tehnice, rigurozitatea sa temporala si selectia muzicala impecabile te fac sa simti magia din aer”. Citatul spune totul.


Crescut in atmosfera clasica a scenei anilor 90' din Tel Aviv, Shlomi s-a ridicat dintre randurile Dj-lor din scena locala prin cel mai pur basm house. Inceputurile l-au prins facand petreceri pentru prietenii lui in garajul parintilor sai cand a avut 14 ani, iar sustinerea de care s-a bucurat pe parcursul timpului l-au impins in localuri mai mari si i-au ridicat popularitatea suficient ca sa fie invitat la Love Parade, Gay Parade, Dance & Levis si multe altele. In 2008, Shlomi a fost ales artistul anului pentru Beatport si a primit o nominalizare bine-meritata la „Worldwide DJ Awards”, ajungand in primele randuri ale artistilor mondiali, cu atat mai mult cu cat punea muzica in cluburi si festivaluri de prestigiu.


In 2006 Shlomi si-a lansat propria casa de discuri, agentia de reprezentare si de management a artistilor ceea ce a dus la nasterea unuia dintre cele mai recunoscute si puternice case de discuri ale scenei dance undeground, „Be As One Imprint”. Casa de discuri, cu gama diversa de house si techno underground de calitate, a devenit preferata elitei internationale, iar singura constanta in filosofia acesteia este ca „o piesa trebuie sa aiba sentimentul potrivit si sa iasa in evidenta intr-un mod unic”.


In 2010, lanseaza albumul„Chicago Days Detroit Nights” la casa de discuri a lui Josh Wink, Ovum. Albumul a reprezentat un amestec de house cald si beta-uri seci de techno. Piesele „Tap Order” si „Slow Dancer” l-au propulsat in topul celor mai bune piese ale lunii pe portalul Resident Advisor.


In luna decembrie a aceluiasi an a lansat „Majestic/ Groove Machine” la casa de discuri a lui Dennis Ferrer, Objektivity. Inceputul lui 2011 il prinde la Shlomi colaborand cu Dj Sneak la lansarea „After Touch pe Be As One, iar Ovum pregateste lansarea „Chicago Days, Detroit Nights – The Remixes”.




Popup detector