Sapte zile de festival, in capitala

18 Iunie 2007 Beat Factor BeatFactor

Sunrise da startul, pe 7 iulie, la 7festival, trei nopti si patru zile de distractie si cultura de club. Catalin Ghinea, manager la Sunrise, crede ca notiunea de clubbing a devenit o parte importanta a culturii contemporane. Iata ce va asteapta.

Care este conceptul festivalului 7?

Festivalul 7 inglobeaza mai multe activitati si evenimente clubbing-related, decat traditionalele seri de petrecere. Incercam sa exploram si alte dimensiuni, precum arta si cultura clubbing. Ne-am dorit sa implicam publicul in mai multe evenimente si sa demonstram ca notiunea de clubbing a devenit o componenta importanta a culturii contemporane. Accentul este concentrat insa, pe noptile cu super invitati.

De unde vine numele?

Numele a aparut din prezenta insistenta a cifrei sapte ( este cifra cu cea mai puternica si importanta simbolistica in cultura lumii), in cadrul acestui festival. Ii dam startul pe 07.07.07, avem 3 nopti si 4 zile pline...

Ce se va intampla la workshop-urile de DJ si VJ si live act?

Fiecare work-shop are un coordonator de proiect. Nu vreau sa dezvalui surpizele pe care acesti coordonatori ni le pregatesc. Pot sa spun ca vor fi sustinute de artisti de afara, impreuna cu cei mai destoinici de la noi.

Despre ce afise de clubbing este vorba?

De mai bine de doua luni contactam cei mai importanti oameni din zona de design, care au avut o contributie in grafica de clubbing. Vom selecta cat mai multe afise posibile, indiferent de data evenimentului pentru care au fost realizate. Vom incerca sa aducem in expozitie designeri mai mult sau mai putin cunoscuti si prin intermediul lor speram sa acoperim cat mai multi organizatori de evenimente si cat mai multe zone ale muzicii electronice.

Cum a aparut ideea?

Ideea nu a aparut brusc, ci a crescut in timp. Totul a pornit de la petrecerea cu Ricardo Villalobos si Luciano care deschide festivalul, apoi a aparut si petrecerea cu John Digweed de la Arenele Romane si ne-am gandit ca ar trebui sa umplem saptamana dintre ele si sa mai adaugam un final. Au aparut astfel cele doua evenimente de pe 14 iulie: ATB Trilogy Tour Live Act Show la Arenele Romane si Matthew Dear Big Hands Live, Alex Under live si Tadeo DJ set la cortul din curtea Politehnicii. Tot pe 07.07.07 vom mai sarbatori si lansarea celui de-al doilea release al labelului [a:rpia:r].

Care este cea mai importanta zi din festival?

Cred ca acoperim cu 7festival foarte multe gusturi. Pentru mine, cea mai importanta este seara de 070707. De altfel, un b2b Luciano Villalobos este de-a dreptul o raritate. Cred ca anul asta se va intampla de inca 3-4 ori in toata lumea. Ne-am dat seama de aceasta din cele peste 20 de acreditari de presa care au fost deja trimise reprezentantilor unor importante reviste si site-uri din toata lumea, din lumea electronica. De asemenea, pe forumurile de muzica electronica din afara foarte multi pasionati si-au anuntat participarea la acest eveniment, pentru majoritatea fiind cea mai buna ocazie pentru o prima vizita in Romania.

Ce inseamna organizarea unui astfel de eveniment?

Este ceva nou pentru noi toti cei implicati. In Bucuresti este o mare problema, deoarece nu exista o baza expozitionala suficienta, in care sa organizezi un festival dupa modelul celor de afara. Astfel s-a ajuns la aranjarea evenimentelor cu artisti importanti in mai multe locatii si in mai multe zile. Echipa este cea existenta (Sunrise si Kristal). Bineinteles ca organizarea a solicitat mult mai mult timp, decat oricare eveniment de-al nostru de pana acum. Acelasi lucru il pot spune despre amploarea promovarii.

Proiectii pe cladiri

Petreceri vor fi doar in noptile de 7, 13 si 14 iulie. Intre 9 si 12 iulie, in timpul zilei sau seara vor avea loc o expozitie de afise clubbing, trei work-shop-uri, unul de VJ , unul de DJ si unul de live act si o sesiune de VJing extrem. Adica, proiectii de mare anvergura ce vor avea loc pe palatul parlamentului in cadrul unei editii speciale audiomatic net radio.

Compact Bucuresti


Popup detector