SINK: Sincronizeaza-te cu Plastikman

22 Martie 2010 Create It BeatFactor

Richie Hawtin aka Plastikman, care deja isi "twittererste??!?!" DJ seturile a lansat o aplicatie gratuita pentru IPhone, intitulata Plastikman SYNK, care va permite fanilor sa aiba o experimenta unica a integrarii audio, video si tehnologiei interactive via viitorul sau turneu de live act.


*Daca tot vorbim de Plastikman, e bine sa stiti ca Richie Hwtin revine in Romania in 2010, cu un DJ set, nu cu un live act.

Richie a realizat conceptul pentru aceasta aplicatie dezvoltata de Rob Fischer si Bryan McDade. SYNK este functionala pentru iPhone/iPod Touch si este un companion pentru turneul Plastikman Live pe 2010.

Utilizatorii SYNK vor participa la un experiment din perspectiva public-performer, tintind sa bage in ceata liniile perceptiei si participarii.

"Mereu m-a fascinat cum sunetul, lumina, visuals-urile si interactivitatea umana definesc si aprofundeaza un show live", spune Hawtin.
Iata cateva detalii si componente ale Plastikman SYNK:

LOGIKAL

Bazat pe “Lodgikal Nonsense” si “Vokx”, in aceasta faza publicul este invitat sa reorganizeze sample-urile de cuvinte folosind o interfata construita din 20 de butoane. In aceasta faza, centrul de control al performance-ului este mutat de pe scena in public.

KAMERA

Acest feature este accesibil pe tot parcursul show-ului si da userilor un live video stream de perceprie interna a performance-ului.

SYNKOTIK

SYNKOTIK exploreaza sincronizarea patternurilor de percutii integrate in timp real si completarea lor vizuala, implementand peretele de LED-uri in fiecare iPhone/iPad touch cu SYNK-ul activat.

KONSOLE

Aceasta faza este activa pe toata durata show-ului, si divulga informatii in timp real despre preformance-ul de pe scena.

La un moment specific, Konsole-ul devine activ, permitand divulgarea si mai multor informatii despre performance, mai ales despre drums-uri si elementele percutive. De asemenea, ofera si informatii vizuale despre parametrii de efecte.

O varianta simplificata a Konsole va fi disponibila pentru toti utilizatorii SYNK din toata lumea, si va fi activa pe toata durata unui live act Plastikman.

Cei care iau parte la eveniment si au aceasta aplicatie trebuie sa se conecteze la reteaua wi-fi Platikman si vor fi notificati de stadiul activarii aplicatiei de catre telefon sau iPad.

The SYNK Experience nu se va limita doar la cei prezenti la respectivul live act. Intre doua performance-uri aplicatia intra in sleep mode si functioneaza ca o aplicatie de ambianta.

Aceasta va proiecta visual-uri inspirate de Derivative, si folosindu-se de microfonul incorporat al telefonului utilizatorii se vor trezi inconjurati de un environment 100% Plastikman.

Pentru cele mai bune rezultate se recomanda folosirea castilor.

Aplicatia SYNK este compatibila cu iPhone si iPod touch, si cere OS 3.0.


Popup detector