Royksopp pentru prima data in Romania, la B'ESTFEST Summer Camp

07 Mai 2012 Beat Factor BeatFactor

Royksopp, unul dintre cele mai cunoscute si apreciate nume ale scenei electro internationale, se va afla vara aceasta in premiera in Romania, la B’ESTFEST Summer Camp.


Trupa va concerta pe 7 iulie, in cea de-a doua zi a festivalului, alaturi de Selah Sue, Milow, Trolley Snatcha, Obituary si Mala Vita. Originar din Norvegia, duo-ul de muzica electronica alcatuit din Svein Berge si Torbjorn Brundtland a luat nastere in 1998, aceeasi formula pastrandu-se pana in prezent. Dupa ce au experimentat mai multe stiluri ale muzicii electronice, in 2001 cei doi au lansat primul album, „Melody A.M.”, abordand un mix unic de sonoritati, de la ambient si downtempo, la synth-pop si chiar soul-funk. Albumul avea sa ajunga un clasic al muzicii electronice, fiind declarat de catre publicatia norvegiana Verdens Gang drept cel mai bun album al deceniului si inclus de The Guardian in lista celor „1000 de albume pe care trebuie sa le asculti inainte de a muri”.


Royksopp a devenit rapid unul dintre cele mai premiate nume ale Scandinaviei, trupa castigand de-a lungul timpului nu mai putin de 7 trofee Spellemann - prestigioasele premii ale industriei muzicale norvegiene. Anul 2002 le-a adus membrilor Royksopp si primele nominalizari obtinute in afara tarii de origine.La gala MTV Europe Music Awards trupa a fost prezenta pe lista posibililor castigatori la categoriile Best Nordic Act, Best New Artist, Best Dance Act si Best Video, in cadrul celei din urma obtinand trofeul pentru clipul piesei „Remind Me”. In 2003, trupa a primit o noua nominalizare pentru Best Group, de aceasta data la Brit Awards, iar in 2009 s-a aflat pe lista celor mai bune remixuri selectate pentru un premiu Grammy, cu piesa "The Girl And The Robot (Jean Elan Remix)".Royksopp a colaborat de-a lungul timpului cu solisti precum Robyn, Lykke Li, Karin Dreijer-Andersson (The Knife / Fever Ray) sau Erlend Oye (Kings of Convenience / The Whitest Boy Alive), lansand 4 albume de studio (Melody A.M., 2001; The Understanding, 2005; Junior, 2009; Senior, 2010) si 15 single-uri de succes (printre care si "What Else Is There?", "Remind Me", „The Girl And The Robot”, „Happy Up Here” sau „Miss It So Much”).


Duo-ul norvegian se poate lauda si cu un portofoliu impresionant de show-uri live, fiind recunoscuti pentru spectacolele elaborate si costumele excentrice pe care le afiseaza in cadrul acestora. Printre concertele memorabile ale trupei se numara si cele sustinute ca headliner al unor festivaluri precum Big Day Out (Australia), Ultra Music Festival (SUA), Fuji Rock Festival (Japonia), The Chill Out Festival (Emiratele Arabe Unite), EXIT (Serbia), Rock Werchter (Belgia), Roskilde (Danemarca) sau Melt! (Germania).B’ESTFEST Summer Camp este prezentat de Ciuc Premium si Coca Cola si sustinut de Vodafone si se va desfasura in zilele de 6, 7 si 8 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park, Tunari, printre artistii confirmati pana in prezent numarandu-se si Garbage, Pulp, Caro Emerald, Skindread, Meshuggah sau Modestep.


Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, pe www.myticket.ro si in retelele afiliate, la pretul de 125 de lei pentru o zi si 265 de lei pentru trei zile, 15 lei fiind valoarea voucherului de camping. Tinerii de pana in 26 de ani beneficiaza de 50% discount din pretul biletului daca vin in „gasca” de 5 persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit in prezenta unui adult. Detalii suplimentare despre festival sunt disponibile pe www.bestfest.ro si pe pagina de facebook a evenimentului.


Popup detector