Rokolectiv - pe locul 8 in Resident Advisor top 10 festivaluri in luna aprilie

03 Aprilie 2008 Beat Factor BeatFactor

Festivalul Rokolectiv ce va avea loc in perioada 11-13 aprilie in clubul Session (Bucuresti) si MNAC (Bucuresti) a fost clasat pe locul opt intr-un top zece organizat de catre portalul Resident Advisor al celor mai bune festivaluri din toata lumea in luna aprilie.

Line up-ul complet al editiei 2008 a festivalului Rokolectiv poate fi gasit AICI.

Mira Kalix, Daedelus si Jean-Jacques Perrey sunt doar trei dintre artistii cu vechime in muzica electronica, ce vor ajunge la Bucuresti intre 11 si 13 aprilie, cu ocazia celei de-a treia editii de Rokolectiv.

Line-up final pentru Rokolectiv-ul cu numarul trei a fost afisat recent, iar lista invitatilor ii poate entuziasma si pe cei mai sceptici amatori de astfel de evenimente. Intre 11 si 12 aprilie, mai precis la clubul Session si pe 13 aprilie la Muzeul National de Arta contemporana vor veni peste 20 de artisti din mai multe tari, printre care Marea Britanie, Norvegia, Franta, Spania, Romania si SUA. Biletul pentru intregul eveniment poate fi cumparat la pretul de 75 de lei din reteaua bilet.ro.

An on Bast este prima care va debuta la acest festival. Originara din Poznan/Polonia, An produce muzica electronica inca din 2003 iar primul sau album, intitulat Welcome Scrissors, a fost promovat pe propria cheltuiala. Urmatorul sau album, Happy-Go-Lucky, a fost lansat la Etalabel la finele anului 2006. Ideea ei de baza este urmarirea unui anumit sunet, care poate lua o conduita proprie fara a fi ales de catre ea.

Pantha Du Prince este proiectul solo al lui Hendrik Weber, care fuzioneaza house, techno si indie la Dial Records.

Grupul francez DAT Politics fondat in 99 la Lille, si-a gasit o identitate muzicala proprie rapid si a lansat patru albume la labeluri prestigioase ca Tigerbeat6, Chicks on Speed, A-musik si SKI-PP. Stilul lor este descris drept post punk.

Colectivul techno Underground Resistance a scris practic istoria muzicii tehno ca o forta a schimbarii sociale si a constiintei pozitive. Grupul si miscarea UR au fost fondate in 1989 de catre Jeff Mills, Mike Banks si Robert Hood. Ei au fost prima trupa care au facut Tehno live, si au adus in grup un DJ cu drepturi depline.

The Model chiar este un model de succes pe scena muzicala electronica romaneasca si va fi prezent la randul sau la acesta a treia editie a festivalului. Ajuns prin forte proprii primul producator roman care sa semneze un contract cu doua case de discuri de mare prestigiu din Germania (International Deejay Gigolos din Berlin, cult-label patronat de legendarul DJ Hell, si Traum Schallplatten din Koln), The Model este astazi un artist in plina ascensiune.

Dandy Jack este un artist cunoscut mai mult prin propriile productii, remixuri si colaborari cu diferiti artisti ca Luciano, Ricardo Villalobos, precum si prin aparitiile foarte energice pe care le are pe scena. Sonja Moonear este un DJ independent si activ, promoter de petreceri. Acest duo reuseste sa conduca publicul cu muzica lor inedita.

Tom Wilson, DJ si jurnalist din Marea Britanie, a venit in Romania la inceputul anului 2002. Colaborarea sa cu Dreamboat Records ii va aduce lansarea primului sau LP spre sfarsitul anului 2008 intitulat These Are Not The Best Of Times.

Elektrofant este un duo extravagant, format din Klaus Skrudland si Knut Jonas 5000, care colaboreaza de aproximativ trei ani. Acestia au lansat doua albume impreuna cu Beatservice Records. Reputatia celor doi este foarte buna in Europa, unde sound-ul lor este unic si inconfundabil. Reprezentatiile lor sunt in totalitate instrumentale, sound-ul este puternic dar totodata ritmat.

Indiferent de popularitatea pe care o are, Bjorn Toske nu a mai scos niciun album din 2001. Dupa sase ani, revine in forta cu un turneu mondial poate la fel de bun ca in 2002 alaturi de Royksop. Norvegianul mixeaza de prin 89, insa seturile sale sunt mereu diferite si inspirative, combinand disco cu tehno.


Popup detector