Rokolectiv 2010 vazut dintr-o alta perspectiva

25 Iunie 2010 Beat Factor BeatFactor

Blogul Boing Bum Chak analizeaza concret editia din acest an a festivalului Rokolectiv, plasandu-l totodata si intr-un context general.


"festivalul Rokolectiv e un festival 2.0 in care socializarea in mediul si prin intermediul muzicii e mai importanta decat muzica in sine. Socializare inseamna punere in valoare a persoanei in cauza, lucru care nu se intampla la un festival care aduna mase. Acolo muzica vorbeste direct ascultatorului aflat in multime care nu isi comunica starile unui grup. Feedbackul lui e mai putin important. La Rokolectiv e exact invers. De-asta se strang oamenii pe scari si stau la bar in timp ce artistii performeaza."


"La Rokolectiv e de gasit cate ceva pentru fiecare tip de ascultator. Si extaz, si rupt capul, si semne de intrebare, si perplexitati, si plictiseala, sound bun si sound prost. Dar clar trebuie alta stare decat cea pe care o imbraca cei care merg in cluburi, sau la festivaluri mari. Si ca daca ajungi acolo - si e bine sa o faci! - surpriza o sa vina de unde te astepti mai putin. Ca un ou Kinder in care gasesti o amuleta azteca sau o statueta dacica autentica care iti zambeste din spatele unei masti cu fata de om."


Lectura integrala pe Boing Bum Chak



Vezi poze de joi seara @ MNAC aici


Vezi poze de vineri seara de la The Ark aici


Vezi poze de sambata de la The Ark aici


Vezi poze de duminica de la MNAC aici


Popup detector