Robert Moog - omagiat miercuri, 23 mai

23 Mai 2012 Beat Factor BeatFactor

Robert Moog - omagiat miercuri, 23 mai
TAGS:
robert moog  moog 

Robert Moog este omagiat miercuri, 23 mai, de motorul de cautare Google, printr-un logo sonor.


Moog, inventatorul sintetizatorului, s-a nascut in New York, pe 23 mai 1934, a absolvit Bronx High School of Science n 1952, iar cativza ani mai tarziu si-a dat doctoratul in inginerie fizica la Cornell University. Robert Moog ar fi implinit 78 de ani.


Moog a fost pasionat de muzica electronica de la o varsta frageda. Avea primul instrument electronic, un theremin, la varsta de 14 ani. Robert Moog a murit la varsta de 71 de ani, insa muzica sa merge mai departe. Sunetul Moog merge mai departe, gratie unor muzicieni precum Fat Boy Slim, care au ales in continuare sa-l foloseasca chiar si in era digitala.


Inventia lui Robert Moog a avut un impact extraordinar asupra modului in care muzicienii creeaza si a schimbat radical modul in care se face muzica. Pasionat de instrumentele muzicale, Robert Moog a fondat doua companii pentru fabricarea de instrumente muzicale electronice, una dintre ele fiind si azi functionala in SUA, sub denumirea de Moog Music.


Google il omagiaza pe Robert Moog cu un logo special, in locul literelor care formeaza cuvantul Google fiind reprodus un sintetizator in miniatura.


A inventat un sintetizator electronic care a fost folosit de Wendy Carlos in 1969 pentru inregistrarea albumului "Switched-on Beach". Albumul a introdus sintetizatorul in atentia unui public mai larg. ROBERT MOOG a inventat si o varianta portabila a sintetizatorului Moog: Minimoog-ul. Compania Moog Music, detinuta de catre Moog incepand din 1963, a creat 18 modele de sintetizatoare, fiecare imbunatatind modelul precedent.


Creat in 1971, acest synth a trecut prin mainile celor mai importanti producatori de muzica din lume. Curiosii se pot interesa despre Moog, iar cei care prefera varianta video, pot urmari clipul de mai jos:



Robert Moog a murit in 2005, fiind diagnosticat cu o tomoare pe creier. In memoria lui Robert Moog a fost infiintata o fundatie: Bob Moog Memorial Foundation, care se ocupa cu strangerea de fonduri in vederea dezvoltarii muzicii electronice.






Popup detector