Rick Wilhite - arta analogului

22 Septembrie 2010 Beat Factor BeatFactor

Pentru cei mai putin familiarizati cu Rick Wilhite, poate ca cel mai usor de identificat ar fi sa-l pozitionam in contextul 3 Chairs sau The Rotating Assembly, colective din care mai fac parte Theo Parrish, Moodymann, Marcellus Pittman.


Rick vorbeste despre pasiunea sa de colectionar, DJ-ingul digital si multe altele in cadrul unui interviu pentru Resident Advisor.


Rick Wilhite vine din Detroit. Este un cinefil impatimit, pasiune care l-a facut sa colectioneze postere vechi cu diversi actori celebri, figurine. In muzica, Rick povesteste ca este un auto-didact. "Nu m-a ajutat nimeni, nu m-a invatat nimeni nimic. Am inceput sa ma implic mai mult atunci cand am facut proiectul 3 Chairs si m-am aliat cu oameni cu care imparteam cam aceleasi convingeri la nivel muzical" (n.r. - Thoe Parrish, Kenny Dixon jr si Marcellus Pittman).


The Godson a lucrat intr-un magazin de discuri pentru cativa ani, ulterior deschizandu-si propriul record store in Detroit, intitulat "Vibes". A vandut discuri pentru o parte din cei mai faimosi DJi de astazi, iar dupa atatia ani, si-a pastrat vie pasiunea pentru vinil si pentru analog. Vibes reprezinta una din sursele principale de muzica din Detroit de mai bine de 17 ani.


3 Chairs aka Moodymann, Theo Parrish, Rick Wilhite & Marcellus Pittman by R_co


Unul dintre mentorii lui Rick este boxeorul Joseph Louis Barrow cunoscut sub numele de Joe Louis, campion intre 1937 si 1949.


A inceput sa faca muzica la inceputul anilor '80, insa mixeaza din scoala generala, amintindu-si cu placere de un moment cand mixa "Cosmic Cars" la un concurs de genul 'talent show'.



La fel ca multi alti DJi cu multi ani de experienta in spate, Rick adopta astazi o atitudine vehementa in privinta artei mixatului, reiesind o usoara frustrare. "Nu pot sa inteleg cum o persoana care abia invata arta mixatului are aceleasi oportunitati ca cineva care face asta de ani de zile". Depasit de tehnologie, Rick admite ca "in functie de cat de bine stii sa umbli pe calculator, poti deveni DJ peste noapte". (...) "Industria entertainment-ului a creat tot felul de personaje care nu sunt pasionati de ceea ce fac, fie ca sunt producatori, remixeri sau DJi. Toate aceste site-uri si toata aceasta tehnologie au anihilat din spiritul industriei. Multi nu cred ca muzica valoreaza mai mult de un dolar."


Puteti lectura interviul integral cu Rick Wilhite pe Resident Advisor. Artistul american a realizat recent o compilatie pentru label-ul olandez Rush Hour, intitulata Vibes - New & Rare Music, cu piese proprii, dar si productii de la Marcelus Pittman, Kyle Hall, Urban Tribe, Theo Parrish si altii.


'Vibes - New & Rare Music' Track list:



01. Theo Parrish - When I'm Gone

02. Glenn Underground - Ninja

03. Ricardo Miranda - Urbanism

04. Derwyn Hall - Kaliedescope

05. The Godson & Kyle Hall - Microburst

06. The Godson - Analog Love

07. Marcellus Pittman - In Due Time

08. Kyle Hall - After Fall

09. Urban Tribe - First Mistake

10. Vincent Halliburton - Something I Feel

11. Marc King - Can U Feel It




Popup detector