Rick Wade, Crazy P si PillowTalk la Color

07 August 2012 Beat Factor BeatFactor

Dupa Backyard Weekend, amicii de la Color revin pe 24 august la Palatul Ghika din Bucuresti, cu un prim eveniment dintr-o serie de 10, desfasurate sub marca Absolut Color. Suna cam bine, nu?


Crazy P vin din Marea Britanie, iar numele – asa cum explica Chris Todd, unul dintre capii trupei – e imprumutat de la un album numit Loco Pinga, expresie al carui echivalent in engleza este Crazy Penis.


Rick Wade e deja o legenda a Detroit House-ului, iar placerea de-al avea pe seful label-ului Harmonie Park live la Bucuresti in ultimul weekend al verii 2012 devine o delicatesa audio in toate felurile.


PillowTalk inseama Sammy D, Ryan Williams si Michael Tello. Muzica lor e un fin amestec de Classic R&B, Boogie si Disco imbinat cu un foarte original mix de Underground House si Techno. Materialele la Visionquest, Life & Death sau Wolf + Lamb vorbesc de la sine pentru cei mai multi dintre fani.


Line up-ul este completat de catre DJ-ul roman Vania, membrul duo-ului OK Corral.


Pretul intrarii va fi 20 de lei pana in ora 00:00 si 30 de lei dupa.


Rick Wade s-a nascut intr-un orasel din vestul Michigan-ului, la mai putin de-o ora de South Side din Chicago. In mijlocul anilor '80, in timp ce studia la University of Michigan, Wade si-a facut loc cu primele lui petreceri de Deep Underground House la Nectarine Ballroom, locatia unde Jeff "The Wizard" Mills a devenit renumit, mai mult prin Techno decat prin House.


Simultan, Wade a intretinut si un show radio cu mix-uri excelente la WCBN numit "Journey To The Land of House." Emisiunea s-a dovedit un real succes, totul mergand in mana buna cu gig- urile din Detroit si imprejurimi. A plusat in 1993 si, multumita lucrurilor care mergeau tot mai bine, Wade a reusit sa-si faca propriul studio si sa puna bazele propriei case de discuri pe care a numit-o Harmonie Park. Wade si-a lansat materialele atat prin label-ul propriu, cat si prin Trackmode, Moods and Grooves, ATC, M3, Elevate, Chord 44/Container sau Out Of The Box.




Muzica de dans britanica. Crazy Penis aka Crazy P sunt “crazy” de-a binelea, insa doar atunci cand vine vorba de ales nume de proiect si imbinat Soul, Disco si House intr-un fel nemaiauzit. Veniti din Marea Britanie, Todd si James Baron s-au intalnit prima oara in 1995 la Nottingham University si au semnat curand cu label-ul Paper Recordings din Manchester. Au lansat de atunci sase albume si mai multe single-uri, totul incepand cu "Digging Deeper" lansat in 1996. Au urmat turnee numeroase in Australia unde fanii cei mai numerosi ii cereau intensiv. Pe piesa lor, "There's A Better Place", se pot auzi sample-uri din celebrul cantec "Pure Imagination" din filmul Willy Wonka & The Chocolate Factory.


Amintim si de single-ul "Stop Space Return" care-a devenit Single-ul Saptamanii pe iTunes UK in 28 octombrie 2008. Printre cele mai recente lansari sta materialul scos anul trecut - ”When We On”.





PillowTalk s-au regasit la taclale si visari pe langa pianina din bucataria lui Ryan. Tello cu chitara, iar Sammy la pianul electronic Wurlitzer. Totul a venit de la sine, cantece nascute de nicaieri. Sammy a adaugat voci, iar totul a capatat forma a ceea ce Arthur Russell ar numi compozitii tip “first thought, best thought”.


Jam sessions-urile de improvizatii au fost trase curand pe aplicatii de iPhone inainte de-a trece la fierberea din Adevaratul Studio, “laboratorul” aflat in apropiere de casa lui Ryan. Iar de-acolo, in mod evident, totul s-a transformat in fermecatoare cantece Pop de dans. Motto-ul PillowTalk?... D.A.G aka destroy all genres aka Distruge Toate Genurile! – o expresie imprumutata de la un faimos DJ din minunatul San Francisco. De la Beach Boys la Sam Cooke, de la Freddie Hubbard la Harry Nilsson, de la Larry Heard la Theo Parrish... Vorbim de un trio cu atitudine.



Popup detector