Richie Hawtin impreuna cu Ricardo Villalobos si Sven Vath rezidenti in Cocoon Ibiza

24 Iulie 2008 Beat Factor BeatFactor

Richie Hawtin a declarat recent pentru beatport ca Ibiza Cocoon a fost mereu special pentru el, deoarece muzica si energia oamenilor este deosebita. Artistul mai vorbeste si despre parteneriatul sau cu Sven Vath, din care s-a nascut o seara greu de egalat pe insula.

Seturile lui Richie din Ibiza sunt diferite fata de orice alt set, dupa cum spunea si artistul: Ca DJ in Amnesia pun muzica care imi place mie, poate doar cu un extra melodic si moderat. Tot despre Amnesia, Hawtin spunea ca este clubul numarul unu in lume si te simti extraordinar la orice etaj ai mixa. Ma simt ca acasa in Ibiza.'

Foarte multi oameni vin in Ibiza si nu toti sunt dependenti de techno, asa ca e important sa ii multumesti si pe cei mai inflacarati fani ai techno-ului si pe turistii care cauta muzica mai light, mai melodica. Aceasta mixtura de oameni diferiti si sound-uri diferita creaza o atmosfera speciala pe insula, de aceea este atat de diferit aici, fata de alte locuri.

Oamenii muncesc tot anul sa faca rost de bani pentru a veni intr-o vacanta de una sau doua saptamani, asa ca toti DJ-I ar trebui sa inteleaga ce eforturi depun unii si sa-i rasplateasca muzical si chiar sa depuna un extra efort.

Cocoon este unul dintre cele mai mari cluburi din Ibiza, iar techno, minimal si tech-house se pot auzi si in alte cluburi de pe insula, insa nu au fost niciodata asemenea Cocoon-ului. Acum 10-15 ani nu exista un loc anume pentru sound-ul nostru, dar Ibiza a devenit un centru de distributie a muzicii bune, a culturii si a ideilor noi. Cand 7000 de oameni vin in Cocoon sa ne asculte, se intorc acasa in toate colturile lumii si poarta cu ei experienta traita, amintirile, intensitatea si desigur muzica, raspandind-o peste tot.

Parteneriatul lui Sven Vath cu Richie Hawtin a creat o seara greu de egalat in Ibiza. Sven l-a invitat pe Richie in Cocoon la inceputurile clubului, iar succesul clubului este echivalent cu succesul label-ului Minus si invers.


Popup detector