Reusita Puzzle Project - si vaca face "Muu"

30 Iulie 2007 Beat Factor BeatFactor

Festivalul Puzzle Project de anul acesta este la a doua editie. Dar cum s-a mai precizat in cateva articole de pana acum, partea de festivaluri de anul acesta nu a fost una cu o reusita prea mare. Soarta nu a iertat nici Puzzle Project-ul care nu s-a prezentat cu temele facute, sau cel putin nu transcrise de pe ciorna.

Lista (si aici ma refer strict la partea muzicala) chiar de la prima vedere arata foarte promitatoare, organizatorii cei "organizati" strangandu-i pe artistii care urmau sa fie prezenti pe scena festivalului, de prin tara si strainatate. Lista cuprindea nume ca: Brazda lui Novac, The Pixels, Butterfies in my stomac, Sultan, Sunday People, Electroclown & Stuky si invitatii cei mari Al-Haca.

Toata minunatia a inceput pe data de 20 Iulie si trebuia sa tina 7 zile. Dar Lumea Puzzle nu s-a creat nici macar in ziua a treia, Domnul organizator Stefan Crisan hotarandu-se sa-si focalizeze ideile si concentrarea in alta parte.
Inca din prima seara corabia Puzzle a esuat inca de la mal, concertul Brazda lui Novac pentru care a venit multa lume dornica de un concert de calitate a avut parte doar de unul cu o jumatate de masura. Motivul taierii macaroanei: vecinii (care puteau fi norii de pe cer sau pescarusii care dadeau tarcoale acoperisurilor din zona) si ora tarzie (adica ora 21, dar sa fim seriosi stim cu totii ca ora pana la care se admite galagia este ora 22, si cum spunea si Dezzdemona: "se putea face o cerere la primarie"). Deja un semn ingrijorator, dar hai sa dam vina pe caldura de afara.

Seara de 24 Iulie urma sa-i prezinte pe The Pixels care au fost amanati pentru o trupa din Italia. Deja nu ma mai mira nimic..nu ma mai asteptam la nimic. Trist pentru numele festivalului, pentru organizatori, public dar si mai trist pentru artistii.

Inca nu stiu daca Puzzle Project poate fi numit mai mult decat o idee la o bere pe Motoare. Intr-adevar o idee colorata care e foarte posibil sa fi iesit binisor sau macar acceptabil pe celelalte planuri care le-a prezentat acest proiect de sapte zile, adica teatru, concurs de stencil-uri, filme de scurt metraj si altele. Nu ma indoiesc de asta.

Dar daca se doreste si a treia editie, ar fi bine sa se aleaga mai bine echipa care se ocupa de acest proiect si cu atat mai bine sa se gandeasca la un loc cu mai putini vecini. Inca sunt confuza pe partea asta cu vecinii..mmmm

Puzzle Project 2007 editia a II-a clasata la categoria "esec".


Popup detector