Relatare - DMC World DJ Championship

14 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Unul dintre cititorii Beat Factor a participat la DMC Battle For World Supremacy, unde in acest an castigator a fost britanicul DJ Switch. Evenimentul a avut loc in Londra, in O2 Arena la Indigo2. Cititoarea ne relateaza cum a fost.

Vineri si sambata seara am fost la DMC Championship in O2 Arena la Indigo2...a fost fantastic. Imi place muzica, imi plac cluburile, dar am o slabiciune pentru turntable-ism si scratching...Stiu ca cineva ar ridica din spranceana daca ar citi ce spun eu aici...dar imi place intr-adevar mult. Mi se pare un lucru extraordinar sa poti sa faci muzica din cateva sunete pe care le invarti pe o placa. Asta ca sa nu mai spun de cat talent si cata munca, cate ore si ore de repetitie trebuie sa aiba cineva ca sa ajunga atat de bun.

Desi neconventional, dupa mine turntable-ismul este o arta. Multi stiu sa cante din gura sau la chitara si sa mixeze in cluburi, dar nu multi pot sa faca ce au facut acesti baieti aseara.

Vineri seara a fost batalia pentru World Supremacy. Preferatul meu, francezul Nelson, a iesit doar pe locul doi. Dar cata adrenalina! Fiecare concurent avea 90 de secunde la dispozitie sa arate ce poate...ceva de gen 8 Mile, dar cu placi. Simteai ca-ti explodeaza nervii de emotie...de frica sa nu cumva sa greseasca...sa piarda beatul...

Sunetul a fost fenomenal - un sistem de boxe imense ca doua paranteze suspendate de o parte si de alta a scenei. Doi prezentatori simpatici au intretinut atmosfera.

Batalia pe echipe, desi mult asteptata, a lasat de dorit anul acesta. Multi s-au bazat pe laptopuri in detrimentul mixului live pe platane. Si daca pana acum nu am bagat de seama...diferenta de sunet, de claritate este evidenta.

Aseara clubul Indigo2 a fost plin pana la refuz. toti au venit sa vada finala la World Championship. Fiecare concurent avea 6 minute la dispozitie sa-si demonstreze maiestria; a castigat un francez, si surpriza, surpriza...la final am avut parte de un spectacol aparte. Killa Kela facand beatboxing...la inceput am crezut ca e dj-ul din spate, dar cand acesta a plecat...a ramas Killa si cu microfonul. El scratchuia, el canta, el rima; nu am vazut in viata mea asa ceva si nici nu cred ca voi vedea prea curand. Tipul asta poate fi o intreaga formatie, plus dj si PA in acelasi timp.

text: Maria Ciubotaru


Popup detector