Red Bull Music Academy Workshop in Studio Martin

24 Iunie 2009 Beat Factor BeatFactor

Joi, 25 iunie, in clubul Studio Martin are loc incepand cu orele 19.00, primul RBMA workshop. Timp de cateva ore, Marcus Intalex, din Manchester, va oferi un "sample" din ce inseamna Red Bull Music Academy celor mai originale si creative minti de pe scena muzicii romanesti.


Red Bull Music Academy este un workshop care face turul mapamondului, iar urmatoarea editie va avea loc intr-unul dintre cele mai tari orase de pe planeta: Londra. Undeva in inima metropolei va fi construit un complex fantastic, plin de studiouri si instrumente. Acolo se vor intalni in Februarie si Martie 2010 cele mai originale si creative minti ale muzicii ca sa impartaseasca idei si sa lucreze la diferite piese. Legende ale muzicii impreuna cu tinere talente isi vor gasi aici inspiratia si o vor prezenta seara de seara in reprezentatiile lor din diferite cluburi londoneze umplute la refuz de vibe-uri moderne.

Pentru mai bine de 10 ani, fiecare noua Academie a explorat geografia muzicii locale si a urmarit cele mai interesante subiecte peste spatiu si timp. In afara de timpul petrecut in studiouri, la Red Bull Music Acedemy se organizeaza seminarii cu lectori unde participantii primesc raspunsuri la intrebarile legate de muzica la care nu au avut niciodata raspuns. Printre lectorii cei mai cunoscuti din ultimii ani se numara simbolul national brazilian si ambasador al tropicalismului, Gilberto Gil; regele underground al hip hop-ului si cel mai bun rapper din sudul SUA, Bun B; creatorul MPC-ului si inventator al primei tobe electronice, Roger Linn; si francezul de la Ed Banger, intotdeauna pus pe petreceri, DJ Mehdi. Lista intreaga cu cei aproximativ 500 de creatori de muzica care au trecut prin salile de seminarii si studiourile Academiei se afla pe www.redbullmusicacademy.com.




Din 11 mai pana pe 27 iulie anul acesta, cei mai in voga producatori, creatori, instrumentisti, vocalisti si DJ din lumea intreaga sunt invitati sa aplice pentru una dintre cele doua sesiuni ale Academiei din Londra.

Pentru a oferi un preview al experientei Academiei te invitam la un Workshop Session, la Bucuresti, in data de 25 iunie, la Studio Martin (Iancu de Hunedoara intersectie cu Calea Dorobanti). Este o ocazie rara pentru creatorii de beat si iubitorii de muzica sa se adune si sa schimbe impresii cu unul dintre pionierii desavarsiti ai sunetului, Marcus Intalex venit pentru ei direct de la Manchester. Inainte, dupa, sau fara a participa la workshop, ei pot pur si simplu sa se logheze pe www.redbullmusicacademy.com si sa aplice pentru Red Bull Music Academy Londra.

Red Bull Music Academy nu este doar o experienta singulara pentru cei care participa. O gama larga de muzicieni contribuie ulterior la radioul online al Academiei, Red Bull Music Academy Radio, o colectie de muzica in continua crestere, numarand actualmente in jur de 1500 de show-uri exclusive. Trage cu urechea la inregistrari din cele mai bune cluburi si festivaluri de pe glob, DJ set-uri la comanda si interviuri la www.redbullmusicacademyradio.com.

Red Bull Music Academy detine, de asemenea, scene la festivaluri de renume mondial, precum festivalul de muzica electronica din Detroit, USA, Melt! in Germania si Sonar in Spania. Scenele Academiei de anul acesta vor fi antrenate de absolventi ai Academiei XXXchange, din Baltimore - SUA (Spank Rock, NYC) si castigatoarea premiilor Latin Grammy, Natalia Lafourcade (Sony BMG, Mexico City).

Inspiratia pentru tot acest continut muzical si activitatea de-a lungul anului este filtrata la evenimentele anuale ale Academiei. Chiar acum, cantareti in curs de afirmare, basisti, producatori, compozitori si DJ din fiecare tara sunt invitati sa se alature sesiunii Red Bull Music Academy din Londra, pentru a aduna la un loc perspective si a face de domeniul realului idei muzicale fantastice. Cine vor fi cele mai interesante talente ale muzicii de maine? Londra ii cheama, deci fiti pe receptie pentru a afla.


Popup detector