Recomandare: Moodymann la BBC Radio 1

17 Octombrie 2007 Beat Factor BeatFactor

Kenneth Dixon Jr. aka Moodymann este unul din personajele cele mai controversate din istoria muzicii house si techno. Saptamana aceasta, Beat Factor va recomanda un interviu audio cu Moodymann, oferit in cadrul emisiunii lui Gilles Peterson de la BBC Radio 1 din Marea Britanie.

In prima parte a emisiunii, Moodymann vorbeste despre muzica house si techno, despre influentele jazz din piesele sale, despre scena muzicala din Detroit. In ce-a de-a doua parte a emisiunii, Moodymann pune cap la cap mai multe productii personale, oferind un mix live.

Emisiunea o puteti asculta aici. Tot pe pagina respectiva a radio-ului BBC Radio 1 veti gasi si track list-ul intregii emisiunii.

Moodymann da foarte rar interviuri sau chiar deloc, asa ca aceasta emisiune este o ocazie aproape unica de a-l asculta pe unul din marile nume pe care Detroit-ul le-a dat in muzica electronica. Multe din productiile sale au fost lansate exclusiv pe vinyl, iar in 1997, Moodymann isi compileaza cele mai bune productii de-ale sale pe materialul "Silentintroduction".

Un lucru este sigur: fara Moodymann, muzica house ar fi fost mult mai searbada. Printre piesele devenite legende se numara si "Sunday Morning", "Shades of Jae", propriul remix la piesa "People Make the World Go Round" produsa de catre Innerzone Orchestra.


Popup detector