Ray Mang vine la DISC01

12 Ianuarie 2011 Beat Factor BeatFactor

DJ-ul si producatorul britanic Ray Mang, pe numele sau adevarat Raj Gupta, va mixa vineri, 14 ianuarie 2011 la DISC 01, o noua serie de petreceri din Bucuresti.


Ray Mang produce muzica disco din 1996, dupa ce si-a facut pionieratul in acordurile muzicale optzeciste ale unor samani ai vinylului precum Frankie Knuckles, Larry Levan, Walter Gibbons sau Daniele Baldelli. Influentat puternic de petreceri aproape ritualice ca Paradise Garage si Loft, si de tot vibe-ul newyorkez din anii ’70-'80, Raj Gup...ta, cum i se spune cand nu invarte discuri, a debutat in ’96 la Noid Recordings, fiind coleg de label cu alte doua nume ce aveau sa scrie istorie, Idjut Boys si DJ Harvey.


Ray a intrat in scurt timp in atentia si preferintele altor grei ai vremurilor, iar aprecierea primita din partea lui Daniel Wang, Groove Armada sau Dimitri from Paris l-a propulsat in scurt timp in cele mai titrate cluburi si studiouri de productie de pe glob. De atunci, Ray Mang si-a pus semnatura pe aproape 25 de EP-uri si 2 albume si si-a lansat propria casa de discuri - Mangled, pe langa colaborarile cu Eskimo, Bear Funk si R&S.


De anul trecut, britanicul a inceput sa scoata muzica la DFA, un etalon al soundului disco-house, iar EP-ul de debut Bullet Proof si piesa Look Into My Eyes inca agita spiritele pe dancefloor-uri de la Londra la Moscova si pana la Tokio. In Romania, Ray Mang vine in premiera.


Evenimentul va avea loc la Palatul Spayer (Batistei 24A (colt cu Jean Louis Calderon). A fost construit in 1900 de marele industrias Herman Spayer si face parte dintr-un ansamblul de arhitectura delimitat de strazile Batistei, Jean Louis Calderon si Vasile Lascar, care cuprinde imobile reprezentative pentru arhitectura romaneasca de la sfarsitul secolului XIX si prima jumatate a secolului XX. In perioada interbelica, imaginea Palatului Spayer era de referinta pentru Bucuresti, fiind imprimata pe carti postale, vederi ilustrate si ghiduri turistice. De-a lungul timpului si inainte sa fie nationalizata de regimul comunist, cladirea a avut apoi mai multi proprietari, printre care si celebra banca Marmorosch Blank.


Line up-ul va fi completat de catre Logan, Surround Around Sound, Troe, Emap & Hannak (afterhours). Intrarea este 20 de lei.


Popup detector