Raoul Russu - primul DJ din Romania care foloseste Tenori ON

01 Octombrie 2008 Beat Factor BeatFactor

Tenori On este un hardware produs de catre compania Yamaha si inventat de catre Toshio Iwai (artist media japonez); numele vine de la expresia "sunetele din palma mainii". DJ-ul roman Raoul Russu si-a achizitionat recent acest dispozitiv si planuieste sa il foloseasca in urmatoarele aparitii live in club.

Noul Tenori On este genul de hardware care poate fi incadrat la categoria "sequencere de mana". Dispozitivul a fost inventat de catre artistul media Toshio Iwai in colaborare cu firma Yamaha si contine 256 de butoane sub forma de leduri care se aprind si se sting in functie de sunete si layere.

Athan Billias de la Yamaha spune ca "frumusetea Tenori On-ului este ca ofera o abordare fresh creatiei muzicale, indiferent de background-ul si experienta muzicala a utilizatorului".

Tenori On este o unealta potrivita daca vrei sa faci live act. DJ-ul roman Raoul Russu a decis sa-si achizitioneze si el un Tenori On, iar dupa ce s-a familiarizat cu dispozitivul, vinerea aceasta, 3 octombrie, Raoul va folosi pentru prima oara Tenori On in clubul Posh din Bucuresti (detalii despre eveniment gasiti AICI).

"Mi-am cumparat Tenori On acum cateva luni. Practic, este un groovebox, cu care poti face chestii interesante; este foarte spectaculos. Am vazut aceasta unealta cand a aparut si mi-a placut ideea; pare o scula foarte buna pentru a o folosi in set-uri", spune Raoul Russu pentru Beat Factor. Singurul dezavantaj ar fi ca se sta la cozi mai multe luni pentru comenzi; si cum inca sistemele de comenzi / plati online nu sunt atat de bine puse la punct in Romania, nici nu este de mirare. DJ-ul roman a mai precizat ca in viitor va incepe sa introduca multe elemente live in seturile sale.

Pretul unui instrument Tenori On este de aproximativ 850 de euro.

Un sistem relativ similar foloseste si artistul american Daedelus (Alfred Weisberg-Roberts pe numele adevarat), care a performat in cea de-a treia zi a festivalului Rokolectiv, la MNAC (video AICI).






Popup detector