RIP: A murit Conrad Schnitzler, membrul Kluster si Tangerine Dream

08 August 2011 Beat Factor BeatFactor

Pionierul muzicii electronice Conrad Schnitzler a murit joia trecuta, 4 august, dupa ce a pierdut lupta cu cancerul la stomac.


Artistul german a fost membrul trupelor Kluster si Tangerine Dream. A murit la varsta de 74 de ani, la putin scurt dupa ce si-a finalizat cel mai recent material, 00/830.


Conrad Schnitzler a adus o contributie majora muzicii electronice, atat prin Tangerine Dream (trupa de muzica electronica infiintata la sfarsitul anilor '60, cat si prin Kluster (trupa infiintata alaturi de prietenii Moebius si Roedelius).


Artistul german a avut insa o personalitate puternica, fapt ce nu l-a tinut prea mult alaturi de ceilalti membri ai trupelor in care a lucrat. Cu Tangerine Dream a lucrat la primul album, "Electronic Meditation", iar cu Kluster a lucrat la trei albume. Kluster a devenit ulterior Cluster, trupa emblematica pentru curentul krautrock.


Cariera solo a lui Conrad a fost insa extrem de fructuoasa, rezultatul fiind zeci de albume lansate pe cd, casete sau vinil, lansate independent sau la diferite case de discuri din intreaga lume.


Anticipand propriul sfarsit, Conrad Schnitzler a trimis mostre din parul sau in diferite colturi ale lumii, pentru a fi "pretutideni". Asa a rezultat Global Living Project.



Since some time, I globalize me.

Why just living in one country,

why just sleeping in one country,

why just being buried only in one country,

now that we think and live globally.


I would like to be at beautiful places in the world,

without to move me from my place here.

I send my DNA (my hair) to different places in the world.

This means I’m all over the world.

I’m everywhere, even when I’ll be dead.

Nobody must come to my grave in Berlin.

My friends can visit me in the whole world now.


So if friends want to give me a place…., welcome.

I’ll send a DNA sample to bury me.

I am in the whole world at home now. I love this feeling.





Popup detector