RA Interviu cu Reboot - Frank Main House

19 Februarie 2010 Beat Factor BeatFactor

Bine ati venit in lumea lui Reboot, acolo unde aproape orice este posibil. Cel putin daca ne referim la latura "patru/pe/patru" (sintagma frecvent utilizata in unele cercuri) a muzicii electronice. Artistul german vorbeste pentru Resident Advisor despre pasiunea si nostalgia sa pentru analog, impactul cu Sven Vath, influente muzicale si altele.


Reboot a fost si in Romania (avandu-l ca gazda la pupitru pe Rhadoo), insa pentru cei mai putin familiarizati cu acest nume, avem in cazul de fata un domn pe nume Frank Heinrich, cu un debut la Cadenza si lansari la Cocoon, Sei Es Drum, Cecille, Motivbank, D:Vision si altele.


Aventura muzicala a lui Reboot a trecut, asa cum e firesc, prin mai multe faze. Insa oarecum definitorie a fost perioada 2003, dupa ce i-a vazut la un party in Frankfurt pe Ricardo Villalobos si Luciano. Oricum, nu a fost strain nici de Mercedes Sosa, Avishai Cohen, Miles Davis sau Thievery Corporation.





Reboot intra in amanuntul problemei si pune punctul pe i - Rhein-Main-House, probabil unul din lucrurile care il leaga de ce face azi, muzical vorbind. "Un super-stripped-down house. Avem acest ritm de baza, care poate merge pe parcursul a sase, sapte minute, fara sa se intample nimic. Ramane la gustul si latitudinea producatorului sa improvizeze cu niste acapella, tool-uri, ceva extra sa o faca interesanta" (n.r. - piesa). Cu toate acestea, Reboot isi neaga apartenenta pe care am fi fost tentati sa i-o atribuim. "Nu prea ma vad reprezentand aceasta zona muzicala Rhein-Main-House".



Desi Villalobos si Luciano au avut un impact masiv asupra lui Reboot, primul DJ pe care l-a vazut a fost Sven Vath la Omen, la inceputul lui '90. "Sven era profesorul, plus rezidentii Toni Rios, Frank Lorber, Mark Spoon. Se baga Frankfurt Techno, techno trance, cum vrei sa-i spui - acest super funky shit."



Unul dintre DJii preferati de-ai lui Reboot este Robert Dietz, producator familiar cu nume precum Cecille sau Be Chosen, label-uri la care a lansat.


Una din cele mai intense experiente de-ale lui Frank legate de live a fost in Fabric. "La un moment dat mi-a picat Abletonul din cauza unei foarte scurte pene de curent generate de un electrician care tot mesterea. Cand am pornit calculatorul din nou si Pornesc programul, imi apare 'Please type in your Ableton serial number'. Pe care bineinteles ca nu il am cu mine atunci cand sunt in tour. Asa ca m-am intors la hotel, mi-am instalat o alta versiune de Abelton si am realizat un live cam in trei ore, de la zero. Nimeni nu a realizat, cand am performat la club, ca toata aparatura era oprita, pentru ca nu o puteam folosi - intrucat nu mai aveam niciun device midi. Am pus cap la cap doar toate loop-urile pe care le aveam, tot ce faceam era improvizatie. A fost unul din cele mai bune live-uri pe care le-am avut vreodata. Incredibil."


Puteti asculta mai multe productii Reboot pe pagina sa de myspace.com.


Interviul integral il puteti citi pe Resident Advisor.


Popup detector