Protestul din Ibiza a inceput ieri seara

06 August 2008 Beat Factor BeatFactor

Seara trecuta, in jur de ora 7:30 pm strazile din Ibiza au fost blocate de circa 400 de protestatari. Toata lumea striga un singur cuvant: Libertad. De ce oamenii din Ibiza cred ca libertatea le este furata?

In acest an, autoritatile din Ibiza au interzis faimoasele afterparty-uri de pe insula si au interzis patronilor sa deschida cluburile mai devreme de ora 4:30 pm. De asemenea si DC10 a fost inchis pentru 60 de zile.

Incearca sa ne fure dreptul la distractie si de aceea am zburat pana aici, sa lupt impotriva lor. Autoritatile cred ca distractia in exces are un efect negativ asupra societatii, dar avem dreptul sa dansam. Oamenii vin aici din intreaga lume sa se distreze si sa se regaseasca. Fara toleranta lumea ar fi un loc mult mai sumbru. declara un protestatar pentru beatport.

Au fost prezenti la protest un numar mare de jurnalisti, insa foarte putini politisti. In ciuda faptului ca protestul a fost promovat intens pe internet, politia nu a aparut pana ce multimea nu a intrat pe strazi. Pe langa protestatarii spanioli, care au luat parte la demonstratie, au fost prezenti si italieni, germani, olandezi, australieni, americani si evident englezi.

Este putin probabil ca acest protest sa faca autoritatile sa se razgandeasca in privinta legilor, insa zvonuri credibile au inceput sa circule, precum guvernul nu ar avea de ales. In loc sa puna stop afterparty-urilor, ei chiar au ajutat scena ilegala sa prospere. Clubberii obisnuiau sa se stranga in cateva locatii de pe insula, unde puteau fi monitorizati fara probleme. Acum ei se strang in case private, pe plaje si pe toate dealurile. declara o sursa anonima.

Sunt disperati sa scape de un tip de turisti, in mare parte de clubberi si vor sa atraga mai multi bogati, insa ei nu realizeaza ca oamenii care merg in cluburi sunt tot aceeasi care platesc taxiuri, hoteluri, baruri, restaurante si magazine.


Popup detector